Pääste- ja häirekeskuse hoone ootab ehitajat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaunase pst 73a kinnistule kerkiv päästeameti ja häirekeskuse ühishoone on kuni kolmekorruseline ning paikneb paralleelselt Jaama tänavaga. Hoone on projekteerinud arhitektibüroo Siim & Põllumaa.
Kaunase pst 73a kinnistule kerkiv päästeameti ja häirekeskuse ühishoone on kuni kolmekorruseline ning paikneb paralleelselt Jaama tänavaga. Hoone on projekteerinud arhitektibüroo Siim & Põllumaa. Foto: SCANPIX

Riigi Kinnisvara AS kuulutas välja päästeameti ja häirekeskuse Tartu ühishoone ehitamise riigihanke, millele oodatakse pakkumisi 19. augustini.
Ehitust alustatakse tänavu ning nüüdisaegne hoone antakse kasutajatele üle 2014. aasta sügisel, teatas Riigi Kinnisvara AS (RKAS).

Annelinna Kaunase pst 73a kinnistule kerkiv päästeameti ja häirekeskuse ühishoone on kuni kolmekorruseline ning paikneb paralleelselt Jaama tänavaga.

Kompleks koosneb kesksest kolmekorruselisest hoonest, kus paiknevad häirekeskuse Lõuna keskus, Lõuna päästeameti administratsioon, päästekomando ja demineerimiskeskuse Lõuna-Eesti pommirühm.

Hoone juurde kuulub ühekorruseline päästetehnika garaažikompleks ning ühekorruseline varutehnika varjualune koos jäätmemajaga. Peasissepääs on Jaama tänava poolsest küljest.

Kinnistu lõunapoolne osa piiritletakse teraspaneelpiirdega, hoovi jäävad päästetehnika juurdepääsud, platsid, demineerijate betoonpunkrid ja päästetööde harjutustorn koos jooksurajaga.
Samuti rajatakse neljakorruseline tuletõrjespordi ja päästetööde harjutustorn vajalike treeningu- ja turvaelementide ning jooksurajaga.

Ligi 4300 ruutmeetri suuruse ühishoone on projekteerinud arhitektibüroo Siim & Põllumaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles