Teepeenra kindlustus külvab segadust

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümne sentimeetri kõrgune Nurme tänava teepeenar on äärtest mure ega kulge sõidutee ääres sirgelt.
Kümne sentimeetri kõrgune Nurme tänava teepeenar on äärtest mure ega kulge sõidutee ääres sirgelt. Foto: Kristjan Teedema

Nurme tänava elanikud on pahased, sest nende teadmata hakati eelmisel nädalal teepeenraid kindlustama. Teepeenrad on elanike sõnul aga rikutud.

«Ma ei oska sellele isegi nime anda, kas see peaks nüüd olema kõnnitee või …» lausus Nurme tänaval elav Kaido Kriisa. «Tundub, nagu oleks töö pooleli jäänud, aga edasi ka midagi tehtud ei ole.»

Kõnniteede ehitus sai alguse eelmisel nädalal, kui töömehed puistasid Kruusamäe ja Kummeli tänava vahelisel lõigul teepervedele asfaldijääke. Elanikud ei osanud olukorrast esialgu midagi arvata, sest linnavalitsusse helistades nad selgeid vastuseid ei saanud.

«Esimesel päeval keegi helistas küll linnavalitsusse, aga öeldi, et nemad ei oska vastata,» teadis Nurme tänava elanik Marika Lellep.

Jalgealune pole kindel
Elanikele valmistab muret see, et töid pole tehtud korralikult. «On näha, kuidas näiteks põõsastest on kaarega mööda mindud ja kõnnitee pole seetõttu sirge,» kirjeldas Kaido Kriisa. Tema sõnul on ka kõnniteel kõndimine probleemne, sest äärtele astudes mureneb pind ning jalgealune pole kindel.

Nurme tänaval elava Marika Veski sõnul oli töötegemine kummaline: mõnes kohas sõtkuti asfaldipuru kinni, mõnes kohas mitte. «Teerull käis alles esmaspäeval, töid tehti aga eelmisel nädalal,» lisas ta.

Marika Lellepi sõnul pidid vanemad inimesed, kes kasutavad näiteks toidukaupade vedamiseks käru, kõndima sõiduteel. «Teepervel oli võimatu kõndida, sest asfaldipuru oli lahti ning jalanõud said pigiseks,» kirjeldas ta.

Puudulik teavitamine
Tartu linnavalitsuse teehoolduse spetsialisti Mart Sootla sõnul on töö alles pooleli. «Järgmisel nädalal peaks teepeenra kindlustus valmis olema,» sõnas ta. Tema teatel hakati tööga pihta seepärast, et probleemiks oli sademevesi.

Ka elanikud kinnitasid, et tugeva vihmaga tekkiv vesi on mõnelegi neist probleemiks, sest vesi jookseb aeda ja garaaži.

«See probleem on nüüd võib-olla lahendatud, kuid talvel tekivad uued probleemid,» märkis Kaido Kriisa. Tema sõnul on praegu üks probleeme see, et mõne maja juures ei käi aiaväravad enam lahti. «Talvel aga kergitab lumi kõnniteed veelgi ning praegune 15-sentimeetrine teeperv ei tee asja madalate autode jaoks sugugi paremaks,» rääkis Kriisa.

Kuna elanikud ei saanud tööde kohta teavet, kirjutasid nad linnavalitsusele kaebekirja. Teehoolduse spetsialist Mart Sootla ütles, et on kirja näinud. «Ma arvan, et elanikud kiirustasid selle kirjaga, sest tööd on alles pooleli,» lausus ta.

Küsimusele, miks elanikke ei teavitatud, vastas Sootla, et tegemist pole ehitusluba nõudva tööga ning seetõttu ei olnud ka elanikega vaja kooskõlastada.

Sootla sõnul on pärast tööde lõppu sademevee probleem kindlasti lahendatud. Küsimusele, miks linnavalitsusest ei antud elanikele infot, vastas ta, et temale pole keegi helistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles