Ärandatud auto roolist tabati sõpru sõidutanud 10-aastane poiss

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärandatud auto roolist tabati sõpru sõidutanud 10-aastane poiss
Ärandatud auto roolist tabati sõpru sõidutanud 10-aastane poiss Foto: Politsei

Täna öösel pidasid tähelepanelikud kodanikud Tartus kinni sõiduki, mille roolist avastati 10-aastane laps. Kontrollimisel ilmnes, et sõiduk oli ärandatud.

Ööl vastu tänast sai politsei kõne tütarlapselt, kes teatas, et on ühes oma sõpradega Tartu linnapiiri lähistel kinni pidanud sõiduki, mille roolis on väike poiss. Tähelepanu köitis too Citroën väga ohtlike manöövrite ja pideva vingerdamisega teel.

Lõuna prefektuuri teatel selgitas Tartu politseipatrull, et sõidukit juhtis 10-aastane poiss, lisaks olid temaga autos kaasas veel viie- ja kuueaastane poiss. Samade laste kadumisest teatati politseile umbes tund enne nende tabamist Tartus.

Selgus seegi, et enne sõituminekut olid lapsed sisse tunginud Lemmatsi külas aiaga piiratud territooriumile. Seal proovisid nad esmalt tulemusetult käivitada üht veokit. Seejärel said lapsed mootori käima ühel õuel olnud Volkswagenil, millega sealsamas ka kohe kerge avarii põhjustati. Edasi suundusid lapsed juba sõitu samas olnud Citroëniga, mille uksed olid samuti lukustamata ja võtmed salongis.

Umbes kahe kilomeetri pikkuse sõidu vältel sirgel teelõigul Lemmatsist Tartuni imekombel õnnetust ei juhtunud ning üliohtlikku olukorda mitteteadvustanud lapsed pääsesid vahejuhtumist vigastusteta. Politsei andis lapsed üle nende vanematele ning informeeris sõidukiomanikke juhtunust.

Politsei tänab noorukeid, kes kahtlaselt liikunud sõidukit märganuna ei pidanud paljuks sekkuda ning seeläbi suure tõenäosusega ära hoida kurvad tagajärjed. Sõidukiomanikel soovitab politsei nii oma vara kui ka laste kaitseks autouksed ka kinnisele territooriumile parkides lukustada ning võtmed kõrvaliste isikute eest ära panna.

Juhtunu asjaolusid uurivad edasi Lõuna prefektuuri noorsoopolitseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles