Jultunud juhtide vastu ei aita ka pegasused

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küütri tänava sissesõidule paigaldas linn juuni alguses betoontõkked. Peagi nihutati tõkked aga üksteisest kaugemale, nii, et asutusi teenindavad kaubabussid sealt kenasti läbi mahuksid. Pildil kujutatud värsked läbisõidujäljed kuuluvad taamal asuvale väikebussile.
Küütri tänava sissesõidule paigaldas linn juuni alguses betoontõkked. Peagi nihutati tõkked aga üksteisest kaugemale, nii, et asutusi teenindavad kaubabussid sealt kenasti läbi mahuksid. Pildil kujutatud värsked läbisõidujäljed kuuluvad taamal asuvale väikebussile. Foto: Risto Mets

Juuni alguses Tartusse Küütri tänava algusesse autoliikluse piiramiseks paigaldatud betoonkujud on laiali nihutatud ning asutusi teenindavad kaubikud vuravad ka päise päeva ajal nende vahelt läbi.

Sissesõit Ülikooli tänava ristmikult jääb suletuks oktoobri lõpuni. Teenindavad sõidukid tohivad tänavale sõita üksnes Kompanii tänavalt. Seda kella kuuest üheteistkümneni hommikul ning kolmest viieni pärastlõunal.

Ometi võis ka täna keskpäeval korduvalt näha, kuidas toidukohti ja kauplusi teenindavad masinad eest nihutatud betoontõkiste vahelt läbi lipsasid.

Abilinnapea Argo Annuki sõnul on sissesõiduteel küll aastaringselt üleval liiklust piirav märk, kuid see ei paista juhtidele mõjuvat.

Linn lasi betoonist pegasused paigaldada seetõttu, et tagada Küütri tänaval avatud välikohvikute juures ohutust. Välikohvikute ümber liigub palju inimesi ja jookseb ka lapsi.

Pegasuste panekuga oli linnal lootus, et kui märk juhtidele ei mõju, ehk mõistetakse siis betoonkujusid nähes, et linn ei soovi sinna autoliiklust, selgitas Annuk.

Nüüd paistab aga, et rakendada tuleb ikkagi karmimaid meetmeid. Võimalik, et tuleb osalt lõhkuda ka kujude alust kivisillutist, et pegasused kindlamalt paika saaksid. Probleemist oli juttu ka tänasel linnavalitsuse istungil.

«Peame vist pegasused tõepoolest ketti panema. See on kurb, et meie inimeste jaoks tuleb kõik ketti panna ja ära piirata,» väljendas Annuk oma nördimust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles