Kaldakindlustise ehitus venib

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnarahval tuleb vaateplatvormi veel oodata, sest valmimiskuupäev pole teada.
Linnarahval tuleb vaateplatvormi veel oodata, sest valmimiskuupäev pole teada. Foto: Margus Ansu

Eelmise aasta suvel lükkus ehituse algus Tartu Ülejõe pargis edasi, sest nõuetele vastavad pakkumised ületasid linnaeelarves selleks kavandatud raha.

Praegu Ülejõe pargis töötav OÜ Sahkar TT oli ka aasta tagasi valmis töid alustama summa eest, mis vastanuks linna võimalustele, kuid nende tagatisraha ei laekunud pakkumiste avamise ajaks.

Nüüd, kui ehituse lõppemise tähtaeg hakkab lähenema, on selge, et jõutakse valmis vaid osaga planeeritust.

Sahkar TT ehitusjuht Arvi Kasvandik ütles, et 25. juuliks saavad uued kõnniteed valmis ning park saab taas korrastatud välimuse, kuid kaldakindlustise ja vaateplatvormi ehitus jätkub. Ehitusjuhi sõnul antakse enamik kõnniteedest linnarahvale üle, töömeestele jääb järgnevate ehitustööde tegemiseks kasutada veel vaid jõeäärne kõnnitee.

Plaani kohaselt pidid ka kaldakindlustis ja vaateplatvorm valmima 25. juuliks. Kasvandiku sõnul on linnavalitsusele esitatud taotlus tähtaja pikenduseks, sest kaldakindlustise uuendamisele ja platvormi ehitamisele kulub veel aega. «Ehitamist pole me saanud alustada seepärast, et Emajõe veetase on olnud selleks liiga kõrge,» põhjendas ehitusjuht.

Kasvandiku sõnul on veetase langenud nüüd sellisele tasemele, et ehitust võib alustada ning ka töömehed on valmis. «Mehed tahtsid juba ammu ehitama hakata, kuid see pole lihtsalt võimalik olnud,» ütles ta.

Tartu linnavalitsuse linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool ütles, et Sahkar on pikendust taotlenud septembri lõpuni, kuid loodab, et töödega nii kaua ei lähe.

«Taotlus on põhjendatud, sest kaldakindlustise ehitus seisis arusaadavate asjaolude tõttu,» lausus Andres Pool, viidates Emajõe veetaseme kõrgusele.

Möödunud nädalal märkis geodeet Sven Pedaja maha äärekivide asukohti ning ütles, et rohkem kui paarsada meetrit korraga pole mõtet teha.

«Nädalavahetustel tõmbavad inimesed märgitud postid välja,» kurtis Pedaja.

Tema arvates on pargis tööd teha veidi keeruline seepärast, et mõnel juhul jäävad puud ette.

Arvi Kasvandik ei osanud öelda, mis kuupäevaks kaldaehitus ja vaateplatvorm valmivad, kuid ta lisas, et mehed teevad tööd üle nädala ka laupäeviti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles