RMK sulges Emalätte juures varisemisohtliku trepi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tormi ja vihmaga langesid põlispuud kõrge Ahja jõe kalda pealt Emalättele, purustades osaliselt koopa.
Tormi ja vihmaga langesid põlispuud kõrge Ahja jõe kalda pealt Emalättele, purustades osaliselt koopa. Foto: RMK

Möödunud nädalal arvatavalt äikesetormi tõttu tekkinud maalihe mattis enda alla Taevaskoja tuntud vaatamisväärsuse, Emalätte. Et aga varinguoht pole sugugi möödas, sulges riigimetsa majandamise keskus (RMK) Emalätte juures asuva matkaraja trepi.

Matkaraja lõigu sulgemise põhjuseks on kaldapealsel varisemata osal avastatud praod, mis võivad tugeva vihma ja tuule puhul soodustada uue varingu teket, kinnitas RMK loodushoiuosakonna Lõuna-Eesti piirkonna juhataja Tarmo Denks.

Koos keskkonnaameti ning Maavalla Koja esindajatega käidi Taevaskojas olukorda hindamas ja planeerimas edasisi tegevusi. «Jõudsime ühisele otsusele, et Emalätet välja ei hakka kaevama, vaid laseme loodusel omasoodu toimetada,» selgitas Denks. Ta lisas, et allikas on end nüüd liivast läbi murdnud ja voolab kenasti jõkke.

Keskkonnaamet tellib geoloogiaeksperdilt tekkinud prao ja sellest tuleneva võimaliku varinguohu kohta arvamuse ning kuni olukorra selgumiseni on rajalõik külastajatele suletud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles