Sportlane tahab läbi ujuda terve Emajõe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan-Kris Malleus.
Allan-Kris Malleus. Foto: Erakogu

Pikamaaujujad on varemgi püüdnud Emajõge vallutada, kuid päris korda pole see seni läinud ühelgi sportlasel. 20-aastane ujumistreener Allan-Kris Malleus loodab 100-kilomeetrise distantsi siiski alistada.

Eesti Ujumisliidu teatel astub Malleus Emajõkke 4. juulil kell 16 Rannu vallas Jõesuu külas ning ujudes plaanib ta jõuda Peipsile Varnja piirivalvekordoni valvepiirkonda reede õhtul kella 19 paiku.

Täispikkuses pole teadaolevalt varem Emajõge ujudes läbitud. Pikamaaujuja Teet Daaniel on seda varem teinud kahes osas: Võrtsjärvest Tartuni ja Tartust Peipsi järveni.

Emajõe ülemjooksul on veevool kiirem ja ujuja jõuab edasi kiiremini. Tartust Peipsi suunas jääb aga jõe vool aeglasemaks ning tempo hoidmiseks tuleb ujujal rohkem vaeva näha. Näiteks on Teet Daaniel varem Jõesuust Tartuni ujunud 12 tunniga. Tartust Peipsini ujumiseks kulus aga 2011. aastal kokku 13 tundi ja 30 minutit.

Oma ujumisega toetab Malleus Eesti Vähiliitu. «Olles hiljuti kokku puutunud lähedase inimese vähki haigestumisega, soovin oma ujumisega tõsta ühiskonna teadlikkust vähihaigusest, selle tekkepõhjustest ning suurendada haiguse ennetamise tähtsust,» sõnas spordimees. Ühtlasi kutsus ta üles toetama Eesti Vähiliidu ennetustegevusi.

Malleuse tegemistel saab silma peal hoida ka Facebookis.

Vähiliidu toetuseks kogub ta annetusi kontole:
MTÜ Eesti Vähiliit
Swedbank a/a 221002163986

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles