Emajõkke hüpanud inimene sattus uppumisohtu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Turusild.
Tartu Turusild. Foto: Margus Ansu

Täna varahommikul Tartus Turusillalt Emajõkke hüpanud inimest märganud pealtnägija päästis kaudselt tema elu, sest tema telefonikõne peale välja sõitnud päästjate nähes hakkas kannatanu juba vee alla vajuma.

Väljakutse saabus Emajõe äärde kell 4.19. Kannatanu sai vette kukkudes ilmselt põrutada ning triivis allavoolu. Päästjad tõmbasid ta Tigutorni ja Zeppelini kaubanduskeskuse piirkonnas veest välja kella 4.31 ajal.

Lõuna päästekeskus lisas, et hulpivat meest hoidis vee peal õhku täis kilejope. Pinnaltpääste varustuses päästja läks vette ning ujus keset jõge hulpinud meheni, kes vajus selle aja vältel mitmel korral vee alla.

Silmanähtavate joobetunnustega mees toodi kaldale ning anti üle kiirabile.

Mehe välja tõmmanud Tartu päästja Ragnar Kikas selgitas pressiesindaja vahendusel, et ta sai uppujast kinni viimasel hetkel. «Emajõe vool on küllalt kiire ning nõrkenud mehel oli oma jõududega kaldale jõuda võimatu,» lisas Kikas.

Päästjad hoiatavad, et Emajõe sildade all on vesi kohati väga madal ning vee vool suhteliselt kiire. Seetõttu on vette hüppamine lausa eluohtlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles