Konverents toob Tartusse taimeteaduste suurnimed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasest 30. juunini toimub Tartus Dorpati konverentsikeskuses rahvusvahelise taimkatteuurimise assotsiatsiooni aastakonverents. Eesti suurimale teadusfoorumile koguneb enam kui 450 teadlast 41 riigist arutama protsesside üle, mis kujundavad taimede elurikkust, sealhulgas inimtegevuse mõju taimkattele.

Tartu ülikooli taimeökoloogia professori akadeemik Martin Zobeli sõnul on see suurim teadusfoorum, mis Eestis kunagi korraldatud. Asjaolu, et konverentsi just Eestis peetakse, sai Zobeli kinnitusel võimalikuks ainult tänu sellele, et siinsed ökoloogid ja taimeteadlased on rahvusvaheliselt tuntud.  

Osavõtjate hulgas on maailma tuntuimad ja enimtsiteeritud taimeökoloogid, kellest mitu esineb konverentsil ka pikema loenguga, näiteks David Tilman Minnesota ülikoolist USAst. Ta käsitleb bioloogilise mitmekesisuse kujunemist ning selle olulisust ökosüsteemidele. Üks esinejaid, Philip Grime Sheffieldi ülikoolist Suurbritanniast, vaatleb kliimamuutuste võimalikku mõju taimkattele.

Viie päeva jooksul peetakse 182 ettekannet ning tutvustatakse 192 stendiettekannet. Eesti taimkattega tutvumiseks viiakse maailma taimeteadlased ekskursioonidele Eesti ökosüsteemidesse. Näiteks külastatakse Endla raba, Laelatu puisniitu ja Järvselja ürgmetsa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles