Eesti lipu hällis kerkis sinimustvalge uude masti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu hällis kerkis sinimustvalge uude masti
Eesti lipu hällis kerkis sinimustvalge uude masti Foto: Margus Ansu

Otepää Lipuväljakul heiskasid eile keskpäeval Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed Martin Häidberg (pildil paremalt), Mikk Vainik, Madis Raaper ja Karl-Kristjan Koit sinimustvalge. Needsamad lipuvärvid said pühitsuse Otepää kiriklas 125 aastat tagasi tänaste noormeeste toonaste kaasvõitlejate hoituna.


Aastapäeva puhuks on kerkinud Eesti lipu hällis uus, Rootsis valmistatud lipumast. Pühitses Eesti kaitseväe peakaplan emeeritus Tõnis Nõmmik. Trikoloor tõusis 20 meetri kõrgusele Otepää gümnaasiumi mudilaskoori laulu ja vihmavarjudele krabisevate piiskade saatel.



Rohkem laulu kõlab Otepääl täna. Kell 16.30 on pidulik jumalateenistus Maarja kirikus Eesti Politseiorkestri ja Nõo koguduse meesansambli osalusel. Kell 18 algab linnamäe orus kontsert, kus esinevad ­ERSO, Eesti Politseiorkester ja laulukoorid.


Sealsamas peab president Toomas Hendrik Ilves lipule aastapäevakõne ning kingib laulu- ja tantsupeo kooride ja tantsurühmade esindajatele üle tuhande sinimustvalge lipu.


Kontserdi teises pooles on esinemisjärg Väikeste Lõõtspillide Ühingu ja Bla­cky käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles