Näitus tutvustab raudteeaedu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Oma näituse» võistlust korraldades ootas Eesti Rahva Muuseum näituseideid linnast, elust linnakeskkonnas või selle tahkudest praeguses Eestis. Saabus kuus ideed, millest valiti välja kaks. Üks võitja selgus avaliku hääletuse tulemusena ning teise valis muuseumi näitustekomisjon.

Publiku lemmikuks osutus raudteeäärsete aedade näituse idee. Väljapanekuga soovitakse tuua Tartu linnas või selle läheduses asuv linnaelaniku aed raudtee äärest näitusesaali. Tegijate eesmärk on avada nende aedade saamise ja loomise lugu ning tutvustada nii üht erilist aiapidamisviisi keset raskemetalli- ja helireostust.

Näitustekomisjon valis välja teise näituseidee, mis kandis pealkirja «UITlinn». Tartu noorte maastikuarhitektide ning maali- ja tänavakunstnike installatsioonidega soovitakse tekitada olukord, kus külastaja saaks enda ümber toimuvat värske pilguga vaadata ning seda mõtestada.

Konkurss oli mõeldud neile, kes iga päev muuseumitööga kokku ei puutu.

Raudteeäärsete aedade näitus avatakse Eesti Rahva Muuseumis sel sügisel ning näitus «UITlinn» 2014. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles