Konverents tähistab Jaan Eilarti sünniaastapäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nimeka ühiskonnategelase ja teadlase, Tartu ja Eesti vaimu edendaja Jaan Eilarti (24. juuni 1933, Pala – 18. mai 2006, Tartu) sünnist täitub jaanipäeval 80 aastat. Tartu Ülikool, Eesti Looduskaitse Selts ja Tartu üliõpilaste looduskaitsering tähistavad seda 21. juunil ülikooli raamatukogus mälestuskonverentsiga.

Kavas on kell 11 Jaan Eilarti mälestamine Raadi kalmistul, kogunetakse kalmistu peaväravas. Konverents raamatukogu saalis algab kell 12, kõnelevad Toomas Frey, Ülo Mander, Arvo Iital, Urmas Peterson, Rein Ahas, Kalev Sepp, Taavi Pae ja Jaan Kaplinski.

Jaan Eilart alustas looduskaitsekursuse lugemist Tartu Ülikoolis 1958. aastal, 1966. aastal asutati tema juhtimisel ülikooli looduskaitse ja kodu-uurimise kabinet, ta tegutses geograafiaosakonnas kuni surmani.

Aastal 1958 algatas Jaan Eilart Tartu üliõpilaste looduskaitseringi loomise, see oli esimene keskkonnakaitseorganisatsioon endises idablokis. Tema viljakas tegevus päädis Lahemaa rahvuspargi loomisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles