Andres Liinat: tiimi komplekteerimine on mitme muutujaga optimeerimisülesanne

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Liinat
Andres Liinat Foto: TPM

Tänavu vahetab üheksa hooaega Eesti üht parimat korvpalliklubi vedanud Riho Illaku välja Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat.



Millised on Rocki eesmärgid järgmiseks hooajaks?


Mängida kõrgetele kohtadele BBLis ja tulla Eesti meistriks.



Hooaja alguses paika pandud eelarve küündis 18 miljoni kroonini, kuuldavasti oli see tegelikult 15 miljonit. Kui suur on planeeritud järgmise hooaja eelarve, et hoida TÜ/Rock konkurentsivõimelisena?


Kuna eeldame, et kogu regiooni klubide eelarved vähenevad, siis usume, et ka pisut väiksema eelarvega suudame püstitatud eesmärgid saavutada.



Rocki suurimad sponsorid on olnud Saku õlletehas, SEB ja Rand & Tuulberg Grupp. Kas nad jätkavad Rocki toetamist ka tuleval hooajal?


Neli suuremat toetajat (Saku õlletehas, SEB, Tartu Ülikool akadeemilise spordiklubi kaudu ja Tartu linn) on kas kirjalikult või suuliselt oma toetuse jätkamist kinnitanud. Konkreetsemate summade osas jätkuvad läbirääkimised.



Sel hooajal kulus meeskonna stipendiumideks 11 miljonit krooni. Kui suur võiks see summa olla järgmisel hooajal?


Täpsem stipendiumide summa selgub pärast läbirääkimisi suuremate toetajate ning võtmemängijatega. Võistkonna komplekteerimine on sisuliselt optimeerimisülesanne, muutujateks mängijate tase, tahtmine, sobivus ja klubi rahalised võimalused.



Seitsmel Rocki meeskonna liikmel – Teinil, Kullamäel, Beardil, Allingul, Tsintsadzel, Sanikidzel ja Eichfussil – on leping lõppenud. Kellega neist kavatsetakse lepingut pikendada või on seda juba tehtud?


Võistkonna komplekteerimise ettepanekud teeb peatreener Indrek Visnapuu, kes on andnud oma põhimõttelise lubaduse jätkata peatreenerina. Ta on pidanud esialgseid läbirääkimisi ning senised kohtumised on andnud meile kindluse püstitada eespool toodud eesmärgid. Kindel lahkuja on Tanoka Beard.



Kas järgmiseks hooajaks on plaanis kedagi veel värvata väljastpoolt Eestit?


Kindlasti on kavas värvata jõudu korvi alla.



Kas Meelis Pastak jätkab Rocki mänedžerina?

Jätkamise suurimaks eelduseks on taas peatreeneri ja Meelise omavaheline kokkulepe. Klubi on Meelise tööga rahul ning me näeks teda meeleldi ka uuel hooajal klubi aitamas.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles