Visnapuu: õnnestus võita olulisi mänge

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peatreener Indrek Visnapuu mängu juhtimas. Käib viimane finaalmäng TÜ/Rocki ja Kalev/Cramo vahel.
Peatreener Indrek Visnapuu mängu juhtimas. Käib viimane finaalmäng TÜ/Rocki ja Kalev/Cramo vahel. Foto: Liis Treimann / Postimees

TÜ/Rocki korvpallimeeskonna peatreener Indrek Visnapuu arvab, et meeskond saavutas sel hooajal mingi keskmise taseme, millest allapoole ei langetud.





Milles jäi TÜ/Rock finaalseerias Kalevile alla?

Ei saa ühest põhjust välja tuua. Paraku peab üks võistkond kaotama. Kaks täiesti võrdset võistkonda – seeria võis minna nii ühele kui teisele poole, seekord läks Kalevi poole. Ma ei ütleks, et üks võistkond suutis domineerida. Oli võrdsete võitlus ja neil õnnestus seekord peale jääda. Mõlemal võistkonnal oli võimalus võita.

Ümber finaalturniiri keerles igasuguseid vandenõuteooriaid

Mina ei usu, et vile oli kallutatud. Eksimusi oli, aga mõlemale poole.

Ehkki Balti liigas tehti ajalooline tulemus, jäi suurem osa eesmärke Rockil sel hooajal täitmata. Missuguse hinnangu annate hooajale?

Mina saan rääkida hooaja teisest poolest, kus me panime endale eesmärgiks jõuda Balti liiga play-off’i ja tulla Eesti meistriks. Üks ülesanne sai täidetud, teine mitte.
Pole mõtet halada, et ei suutnud meistriks tulla. Kui me oleks selgelt vastasele alla jäänud, siis saaks mõelda, et läks pahasti. Või et eelnev edu Balti liigas oli õnnega seotud.

Positiivsust süstib mulle see, et enamik n-ö elu ja surma peale mänge meil õnnestus võita. Kuues finaalseeria mäng oligi ainuke elu ja surma peale mäng, kus meil olid ka võiduvõimalused, aga kaotasime.

Balti liiga põhiturniiril Lätis play-off’i pääsu otsustanud mängud õnnestus välisväljakul võita. Veerandfinaalis võitsime Kalevit. Loomulikult jääb kripeldama poolfinaal Žalgirisega. Mängisime hästi. Kui mängid kehvalt ja kaotad vähem kui 10 punktiga, siis jääb kripeldama, et oleks me oma taseme välja mänginud, siis oleks võitnud.

Mängisime oma taseme välja. Ka Eesti finaalseerias me eriliselt alla oma taset ei mänginud. Võib-olla see ei olnud kõige ilusam korvpall.

Saite peatreeneriks poole hooaja pealt ja väga keerulisel ajal. Hinnangut endale on raske anda, aga tõite meeskonna mõõnast välja.

See jäägu teiste hinnata. Balti liigas play-off’i jõudmine oli jõulude ajal veel kriitiline. Selle ülesande suutsime täita. Eesti finaalseerias kaotasime napilt.

Hooaja üks märksõnu on olnud ebastabiilsus. Kõikide
Rocki mängijate panus mängust mängu kõigub kui külakiik. Mis on selle põhjus ja kuidas sellest jagu saada?

On selline ütlus, et stabiilsus näitab meisterlikkust. Meisterlikkuse tõstmine on lahendus. See kehtib ka individuaalselt mängijate kohta, mis kokku annab võistkonna taseme tõusu.

Samas, mingeid kohutavaid ärakukkumisi viimastest aegadest ei meenu. Mingi keskmise taseme me saavutasime, millest me allapoole ei langenud. Üldjuhul õnnestus otsustavates mängudes enda paremus maksma panna.

Ei saa öelda, et mõni mängija oleks hooaja läbi väga stabiilselt esinenud.  Ka finaalseerias tõusis ühel päeval üks ja teisel teine mängija esile.

Kes Rocki mängijatest mängis sel hooajal oma võimed ja tahtmise välja nii, nagu peatreener soovinuks? Kellel jäi sellest puudu?

Ma ei ole kunagi olnud nimeliselt arvustaja. Korvpall on meeskonnamäng. Tulemuse eest vastutab meeskond. On muidugi olemas hierarhia: kes teeb otsused ja kes viib neid ellu. Võistkonna tugevust näitab lõpuks kõige nõrgema lüli tugevus.

Kui me võtaksime kõigi mängijate parimad päevad ja kui kõik suudaksid stabiilselt oma parimate päevade tasemel mängida, siis need mängijad ei mängiks Rockis või Rock mängiks hoopis tugevamates liigades kui praegu.

Kas saab üldse euroliigades edukalt mängida, kui meeskonnas on vaid üks keskmängija – Tanoka Beard, sest Vallo Allingu oli vigastatud?

Hooaeg näitas, et keeruline. Hooajaeelne arvestus oli, et ka Allingu saab mängida. Kui aga tema olukord lõplikult selgeks sai, polnud enam midagi teha. Järgmine aasta me ei plaani ühe tsentriga hakkama saada.

Kas Visnapuule on juba tehtud ettepanek jätkata Rocki peatreenerina?

Ettepanek on tehtud ja põhimõttelise nõusoleku olen andnud.

Mis on need kolm-neli esimest sammu, mida peatreener Visnapuu teeks (ärgem rääkigem rahast), et hakata üles ehitama Rocki järgmiseks hooajaks?

Tuleb otsused stafi ja mängijate osas paika saada. Kui komplekteerimine on tehtud, tuleb hakata ajaliselt tegevust sättima. Vaadata, kes kus hõivatud on (koondis), ja hakata ajaliste graafikute alusel plaane paika panema.

Keda tänavusest meeskonnast näeksite jätkamas?
 
Mitmel mängijal on kehtiv leping järgmiseks aastaks olemas.
Mõnede mängijatega on eelvestlus peetud. Mitte kõigiga, sest finaalseeria ajal ei tahtnud kellegi mõtteid järgmisse aastasse viia.

Grusiinidega kohtun neljapäeval, reedel nad sõidavad ära. Praegu ma ei hakka nimeliselt kellestki rääkima. Ei ole ju ka minuga lõplik kokkulepe kinnitatud. Nii saan ka mina mängijatega rääkida oletuslikkuse taustal.

Kindel on praegu vaid see, et korvi alla on vaja üks tsenter palgata. Teini ja Kullamäega ma olen vestelnud. Nende- ja minupoolne huvi on olemas. Selgub läbirääkimiste käigus. Aga praegu on küsimärgid kõigi juures.

Sama puudutab treenereid. Mõtteid on, aga avalikustada on liiga vara.
Klubis valitseb optimistlik ja töine meeleolu. Plaan on lähema paari nädala jooksul põhiotsused ära teha.

TÜ/Rocki tulemused hooajal 2008/2009

• Eesti karikavõistlused


Tulemus: veerandfinaal


Veerandfinaalis kaotas TÜ/Rock Tallinna Kalevile 64:75.


• ULEB EuroCup


Tulemus: eelring


Eelringis kohtus TÜ/Rock Gmunden Allianz Swansiga, kellele tuli kahe mängu kokkuvõttes alla vanduda 139:146.


Esimene mäng võõrsil kaotati 64:86, korduskohtumine kodus võideti 75:60.


• FIBA EuroChallange


Tulemus: alagrupi neljas koht


TÜ/Rock sai eelmise aasta tulemuste põhjal koha põhihooaja alagrupimängudele, kus 2 võidu ja 4 kaotusega jäädi alagrupis neljandaks ega pääsetud edasi 16 parima hulka.


Mängude tulemused:


25.11.08 TÜ /Rock vs CSK-VVS 66:58 (võõrsil)


02.12.08 TÜ /Rock vs Virtus Bologna Fiere 73:75 (kodus)


09.12.08 TÜ /Rock vs Base Oostende 87:83 (kodus)


16.12.08 TÜ /Rock vs CSK-VVS 58:80 (kodus)


06.01.09 TÜ /Rock vs Virtus Bologna Fiere 85:95 (võõrsil)


13.01.09 TÜ /Rock vs Base Oostende 82:92 (võõrsil)


• Balti Korvpalliliiga


Tulemus: Tartu Ülikooli spordihoones peetud SEB BBLi finaalturniiril sai meeskond III koha.


Põhiturniiril oli TÜ/Rock 6.


Veerandfinaalis mindi kokku Kalev/Cramoga, keda võideti 2:1 (võõrsil 76:70, kodus 56:84, võõrsil 71:68).


Finaalturniiri poolfinaalis kaotas TÜ/Rock Kaunase Žalgirisele 74:83.


Kolmanda koha mängus võitis TÜ/Rock Riia ASKi 77:68, saavutades 3. koha.


• Eesti korvpalli meistriliiga


Tulemus: II koht. Finaalseerias kaotas TÜ/Rock mängudega 2:4 BC Kalev/Cramole.


16.05.09 TÜ/Rock vs Kalev/Cramo 82:78


19.05.09 TÜ/Rock vs Kalev/Cramo 74:84


21.05.09 Kalev/Cramo vs TÜ/Rock 75:70


25.05.09 Kalev/Cramo vs TÜ/Rock 49:74


29.05.09 TÜ/Rock vs Kalev/Cramo 60:69


01.06.09 Kalev/Cramo vs TÜ/Rock 68:65


• Mängud BC Kalev/Cramoga


Hooaja jooksul mängis TÜ/Rock BC Kalev/Cramoga 15 mängu (4 Eesti liiga põhiturniiril ja 6 finaalis ning 5 mängu Balti liigas). Tulemus 6:9, punktid 1071:1108.


Allikas: Tartu Ülikooli akadeemiline spordiklubi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles