Selgusid kunstiauhinna kandidaadid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus tegutseva ülemaailmse haardega firma Henkel esindus Baltimaades on mitmel aastal valinud siitkandi kunstnike hulgast välja need, kes võiksid kandideerida väärikale kunstiauhinnale.

Eelmisel nädalal valis Henkeli kunstiauhinna kohalik žürii koosseisus nüüdisaegse kunsti keskuse kuraator ja projektijuht Maria Arusoo, kunstnik Marten Esko ja Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel välja 64 osaleja seast tänavused Eestit, Lätit ja Leedut esindavad kunstnikud.

Järgmisse vooru pääsesid Eestist rühmitus OÜ Visible Solutions (Karel Koplimets, Taaniel Raudsepp ja Sigrid Viir), Lätist Ieva Epnere ning Leedust kunstnike projekt Ugnius Gelguda ja Neringa Černiauskaitė.

Rael Artel ja Maria Arusoo olid žüriis ka mullu, langetades Eesti kunstnike seast valiku Marge Monko kasuks, kes sügisel kuulutati 2012. aasta üldkonkursi võitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles