Uus paadisild ootab randujaid

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paadisild.
Paadisild. Foto: Sille Annuk

Ujula tänava Konsumi juurde jõudis nädalavahetusel mobiilne paadisild, mis möödujate sõnul on juba kasutust leidnud kalameeste, õllesõprade ja muidu jõenautlejate hulgas.


Sealsamas kõrval Laia tänava silla ehitusel töötav linnaametnik Rein Matti Laarmaa ütles, et on näinud vastse silla juures peatumas juba ka ühte paati.



Sihtasutus Emajõe Jõeriik sättis koostöös Tartu linnaga Emajõele veel teisegi sellise paadisilla, see asub Rebase tänava randumiskohal.



Emajõe Jõeriigi juhataja Viktor Nukka iseloomustas, et puidust valmistatud paadisillad on mõõdus 4 x 2,5 meetrit ning nende juurde kuulub ka kaldale viiv jalgtee.



«Emajõel liikuvad paadid said juurde kaks väga vajalikku avalikus kasutuses olevat peatuskohta – Rebase slipi juures on nüüdsest kergem paate vette lasta ja veest välja tõmmata, Konsumi paadisilda on hea poeskäimiseks kasutada,» sõnas abilinnapea Margus Han­­son.



Paadisildade ehitamise ja paigalduse maksis kinni linn, selleks kulus 80 000 krooni.


Uus alaline paadisadam on kavandatud Sõpruse silla lähistele. Sinna peaks mahtuma vähemalt 40 alust, kerkima ka sadamahoone ning tulema linna esimene paaditankla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles