Emajõe rosaarium võtab ilmet

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atlantise ja Võidu silla vahelisele alale kujundatakse Tartu esimene avalik rosaarium, kuhu istutatakse 134 roosiistikut.
Atlantise ja Võidu silla vahelisele alale kujundatakse Tartu esimene avalik rosaarium, kuhu istutatakse 134 roosiistikut. Foto: Kristjan Teedema

Atlantise ja Võidu silla vahelisele alale kujundatakse Tartu esimene avalik rosaarium, kuhu istutatakse 134 roosiistikut.  

Linnamajanduse osakonna projektijuhi Jaanus Tamme sõnul alustati rosaariumi rajamist mai lõpus. «Istutustöö peaks täna lõppema, siis jääb paigaldada veel puidust platvormid ja infostend,» ütles Tamm eile.

Peenardele istutati kolme tüüpi pargiroose, mille õied peaks iseloomustama Eestit, Lätit ja Venemaad. Näiteks Venemaad iseloomustav «Plena» on punaste, Eesti «Ritausma» ja Läti «Šotrek» roosakate õitega.

Tamme sõnul on mõnel istikul juba ka õied küljes, aga suure tõenäosusega enne järgmist kevadet taimede õieilu nautida ei saa. «Kui tuleb pikk ja soe sügis, siis on see võimalik, aga muidu mitte,» ütles Tamm. Rosaariumi avamine on plaanitud 29. juunile, kui on Tartu linna päev.

Rosaariumi rajamist rahastatakse 90 protsendi ulatuses Eesti-Läti-Vene piiriülese koostöö programmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles