Miks ei saa inimesed Raadi planeeringuga tutvuda?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus arutas eile õigusakti Raadi linnaosas asuva riigikaitsemaa detailplaneeringu vastuvõtmisest ja avalikule väljapanekule suunamisest. Sellel on märge ametkondlikuks kasutamiseks ja viide, et avaliku teabe seaduse järgi on ligipääs piiratud aastani 2088. Miks saadetakse avalikule väljapanekule planeering, millega ei ole võimalik tutvuda?

Raimond Tamm
Tartu abilinnapea:

See on loomulikult väga tõsine teema, kõik see, mis puudutab riigikaitset ja sellega seotud arendusi. Seal on alati küsimusi, kust jookseb piir, mida avalikuks teha ja mida mitte. Hetkeseisuga on eelnõus lähtutud printsiibist, et kõik, mis ei pea olema avalik, ei olegi avalikustatud.

Näha pole midagi. Näha on ainult viide avaliku teabe seaduse pügalale (AvTS § 35 lg 1 p 9), mille alusel planeeringut näha ei saa, ja et piirang on aastani 2088.

Kindlasti avalikustamine tuleb ja materjalid, mida on võimalik avalikustada, ka avalikustatakse.

Kui eelnõul on praegu piirang peal, võib see tähendada, et mingi osa sellest jääb avalikustamata.

Tegelikult on eelnõus materjalid, mis kindlasti avalikustamisele lähevad. Kõiki funktsionaalseid jooniseid ja muud sellist saab ju arutada. Näha on ka hoonete korruselisus.

Aga mis on selle planeeringu eesmärk ja mida sellele alale kavandatakse?

Kavandatakse väga erineva funktsiooniga hooneid. Õppehooneid, ühiselamuid, laohooneid – kõike seda, mida on riigikaitseobjekti puhul vaja õppuste tegemiseks ja varustuse ladustamiseks. See on väga suur ala ja funktsionaalsus on laiapinnaline. Hoonete kõrgus jääb vahemikku kolm kuni seitse korrust.

Planeeringuala on kohas, kuhu peaks tulema Raatuse tänava pikendus.

Jah, see jääks vahetult planeeringuala äärde. See seostub ka Peetri tänava läbimurdega, mõlemad on planeeringus kajastatud.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles