Pered saavad taotleda toetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. juunist on paaril tuhandel Tartus elaval lastega perel õigus saada vajaduspõhist peretoetust.

Seda saavad taotleda need pered, kelle netosissetulek taotlemisele eelnenud kolmel kuul on alla vajaduspõhise peretoetuse sissetulekupiiri.

Avaldus toetuse saamiseks tuleb esitada hiljemalt kuu viimaseks tööpäevaks elukohajärgse sotsiaalabiosakonna piirkonnakeskuse sotsiaaltööteenistuse sotsiaaltöötajale või lastekaitsespetsialistile.

2013. aastal on esimese täiskasvanud pereliikme sissetulekupiiriks 280 eurot, iga järgneva 14-aastase kuni täisealise pereliikme piir on sellest 50 protsenti ehk 140 eurot ning alla 14-aastase pereliikme piir on sellest 30 protsenti ehk 84 eurot.

Kui perekonna sissetulek on alla eespool toodud piiri, makstakse ühe lapsega perekonnale 9,59 eurot kuus ning kahe ja enama lapsega perele 19,18 eurot kuus. Toetus makstakse välja taotlemisele järgneval kolmel kuul hiljemalt 20. kuupäevaks.

Sissetulekupiiri aitab arvutada veebikalkulaator.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles