Disainiplatvorm valmis kasutatud kaubaalustest

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Vester (esiplaanil paremal) on üks neist Tartu kõrgema kunstikooli mööblitudengeist, kes ökodisainer Kristjan Induse (vasakul) ja mööbli restaureerimise õppejõu Annes Hermanni juhendamisel valmistas eile loomemajanduskeskuse ees disainiplatvormi.
Piret Vester (esiplaanil paremal) on üks neist Tartu kõrgema kunstikooli mööblitudengeist, kes ökodisainer Kristjan Induse (vasakul) ja mööbli restaureerimise õppejõu Annes Hermanni juhendamisel valmistas eile loomemajanduskeskuse ees disainiplatvormi. Foto: Kristjan Teedema

Piret Vester (esiplaanil paremal) on üks neist Tartu kõrgema kunstikooli mööblitudengeist, kes ökodisainer Kristjan Induse (vasakul) ja mööbli restaureerimise õppejõu Annes Hermanni juhendamisel valmistas eile loomemajanduskeskuse ees disainiplatvormi.

Materjaliks olid kaubaalused, mis olid oma esimese töö teinud. Neist tekkisid mõne tunni jooksul laud ja istmed. Kuidas need üksteisega ja samuti disaininädalaga kokku sobivad, oli võimalik vaadata juba samal õhtul, kui disainiplatvormile tuli oma kogemusi jagama nahadisainer Stella Soomlais.

Disaininädala sündmused on avatud kõigile soovijaile. Seepärast oli paaril esimesel tunnil õuemööblit tegemas tartlanna Mari Kõiv. Ta lootis pärast osalemist leida kodus rakendust kaubaalustele, mis on majapidamisse kogunenud puidubriketi ostmisest.

Tartu esimene disaininädal «Disain on kohal» tutvustab kuni 15. juunini Tartuga seotud disainerite ja siin õppivate disainitudengite loomingut ning juhib tähelepanu disainile linnas. Disaininädala kavas on mitmesuguseid üritusi alates suurest moeetendusest kuni õpitubade, diskussioonide ja etenduseni.

Loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškini sõnul on eesmärk Tartu disainile ja disaineritele keskendudes näidata disaini mitmekesisust ning tuua see valdkond lähemale ka muidu disainikaugele inimesele. «Disain on ju piiritu, põnev ja kõikjal meie ümber,» selgitas ta.

Disaininädala avas reede õhtul Triinu Pungitsa ja Marianne Küti lavastatud suurejooneline moeetendus «Kapist välja» Antoniuse õuel. Tartu kutselised moeloojad esitlesid kahte tosinat oma kollektsiooni. Etenduse muusikaliseks taustaks mängis ansambel Wrupk Urei.

Moeetendusele järgnes laupäeval Antoniuse õues moebasaar, kus olid müügil õhtu varem nähtud kollektsioonid ja võis kohtuda nende autoritega. Pühapäevane rattaretk viis huvilised Ülejõe, Hiinalinna ja Annelinna arhitektuuri vaatama.

Disaininädala üks juhte Ada Tamme nimetas muude ettevõtmiste kõrval kõigile huvilistele vaba sissepääsuga moe- ja disainidiskussioone paljude ekspertide osalusel kohvikus Spargel neljapäeval ja reedel.

Nädala lõpetab laupäeval Emajõe kaldapealsel Atlantise ees etendus, mille aegu valmib paberimuuseumi ja Just tantsukooli ühistegevuses mitu paarimeetrist paberlaeva. Need saadetakse jõge mööda teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles