Maaülikooli lõpetas 23 soomlast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lõpuaktus, kus sai diplomi ka 23 välistudengit Soomest. Pildil võtab õnnitlusi vastu soomlanna Satu Lamberg.
Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lõpuaktus, kus sai diplomi ka 23 välistudengit Soomest. Pildil võtab õnnitlusi vastu soomlanna Satu Lamberg. Foto: Margus Ansu

Reedel lõpetas Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi 23 tudengit Soomest. Kokku lõpetas instituudi 111 tudengit, teatas ülikooli pressiesindaja.

Lõpetaja Hanna Viinamäki nimetab maaülikooli õppima asumise põhjusena asukohta ja mõistlikku hinda: «Ma kaalusin õpinguid ka Inglismaal, aga Eesti on kodule nii palju lähemal ja ka odavam.»

Lisaks erialale õppis ta enda kinnitusel siin ka ettevõtlust ja toimetulekut mitmete erinevate probleemidega. «Sain ülikoolist tõdemuse, et edukas olemiseks peab tõsiselt vaeva nägema.»

Seni on soomlasi maaülikoolis õpetatud eesti keeles, ent sellest sügisest hakatakse veterinaarmeditsiini õpetama lisaks eestikeelsele õppekavale ka inglise keeles. Maaülikool on soomlasi õpetanud juba üle 20 aasta – esimesed soomlased lõpetasid loomaarsti eriala 1997. aastal.

Veterinaarmeditsiini eriala lõpetab sel aastal kokku 48 tudengit, neist üks cum laude. Diplomi saab ka bakalaureuseõppe toiduainete tehnoloogia esimene lend, kokku 23 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles