Maaülikool sai neli uut professorit

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Maaülikooli nõukogu valis täna kõrgkoolile neli uut professorit. Lisaks taasvaliti ametisse samuti neli professorit.

Veekaitse korraliseks professoriks valiti Mait Kriipsalu, mullateaduse korraliseks professoriks Alar Astover, söötmisõpetuse ja toitumisfüsioloogia korraliseks professoriks Meelis Ots ning toiduhügieeni korraliseks professoriks Mati Roasto, teatas ülikooli pressiesindaja.

Maastikuhoiu korraliseks professoriks taasvaliti Kalev Sepp, taimekaitse korraliseks professoriks Marika Mänd, endokrinoloogia korraliseks professoriks Andres Valdmann ja molekulaargeneetika korraliseks professoriks Riho Gross.

Rektor Mait Klaasseni sõnul on kõik professoriks valitud isikud paistnud pikalt silma oma valdkonna eestvedamisega. «Professori ametikoht on akadeemilise karjääri üks vastutusrikkamaid ning uute professorite asumine maaülikooli vastutusvaldkondade etteotsa annab tunnistust sellest, et olulistel teemadel on meil ka tulevikus tagatud teaduspõhised lahendused ning piisav järelkasv.»

Professorid on valitud ametisse kuni 31. augustini 2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles