Võrtsjärve ääres tuleb kala- ja käsitöölaat

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrtsjärve külastuskeskus. Pildil keskust külastavad jalgratturid.
Võrtsjärve külastuskeskus. Pildil keskust külastavad jalgratturid. Foto: Andres Ehrenpreis

Jõesuu puhkealal Võrtsjärve külastuskeskuse juures tuleb nädalavahetusel juba viies kala- ja käsitöölaat. Kahepäevasel laadal saab nii kaubelda kui võtta osa meelelahutusprogrammist.

Lisaks käsitöömeistritega kauplemisele ja kohaliku kala maitsmisele esitleb Maaülikool Võrtsjärve väravate planeeringut 3D maastikuteatri abil. Planeeringuesitlus sisaldab peamiselt piirkonnas olemasolevaid rajatisi, Võrtsjärve Väravaid ja turismiobjekte.

Tuntud harrastuskalamehe ja koka Vladislav Koržetsi kalaroogade õpiköögis saab näha kokkade toimetusi ja antakse näpunäiteid väga hea kalasupi keetmiseks või järveteemalise piknikukorvi koostamiseks.

Jõesadamas näeb Võrtsjärve Vabatahtliku Järvepääste MTÜ esindajaid, kes demonstreerivad päästevarustust. Kohal on ka sepp, kes tutvustab sepatöö eripärasid ja pühapäeval saab osaleda kitandle töötoas.

Laadameeleolu loovad esinejad ning laupäev lõppeb tantsuõhtuga. Minna saab ka järvele purjetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles