Luunja rahvas hakkas õunapuid istutama

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Münnich juht Sven Šois (vasakul) ning Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuse direktor Toomas Aru soetasid Tartu puukoolist noored õunapuud, mille talgulised Peru tee äärde istutasid.
MTÜ Münnich juht Sven Šois (vasakul) ning Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuse direktor Toomas Aru soetasid Tartu puukoolist noored õunapuud, mille talgulised Peru tee äärde istutasid. Foto: Margus Ansu

Mitukümmend talgulist istutasid Luunja külje alla Peru tee äärde alleeks esimesed paarkümmend õunapuud, millele järgnevatel aastatel tuleb valla külades lisa.

«Eesmärk on Luunja valda kasvama panna sada õunapuud,» ütles Luunja valla kultuuri- ja vabaajakeskuse direktor Toomas Aru, kes koos MTÜ Münnich juhi Sven Šoisiga sellise töö algatasid.

Läinud neljapäeva õhtul istutaski ligi 30 talgulist Luunja alevi külje all asuva Münnichi pargi lähedale Peru tee äärde esimesed 22 õunapuud. Selline arv valiti lihtsal põhjusel: mais sai Luunja vald 22-aastaseks. «Järgmisel aastal istutame kuhugi mujale 23 õunapuud ja nii edasi, kuni sada saab täis,» lisas Toomas Aru.

Mulda sai nii suve-, sügis- kui ka talveõunu andvaid puid. Tulevikus on kavas pakkuda nende puude õunu kohaliku kooli ja lasteaedade lastele. «Kindlasti võivad Peru tee ääres kasvavate puude õunu võtta ja süüa ka möödakäijad,» lisas Sven Šois. «Luunja on ju nagu magala, siin kortermajades elavatel inimestel pole eriti kusagil jalutada, rääkimata sellest, et neil oleksid oma õunapuud.»

Mullu istutas MTÜ Münnich Luunja mõisnike surnuaia kohale rajatud parki sada pärna ja hulga elupuid. Kuigi park avatakse alles augustis, on kohalikud selle juba omaks võtnud: lapsevankriga emasid ja armunud paare liigub seal palju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles