Turvamees valvab haiglas korda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ kliinikumi erakorralise meditsiini osakond. Pildil kiirabiarstid patsiendiga.
TÜ kliinikumi erakorralise meditsiini osakond. Pildil kiirabiarstid patsiendiga. Foto: Margus Ansu

Ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini osakonnas aitab nüüd korda hoida turvamees, kuna juhtumid agressiivsete patsientide või nende saatjatega ei ole aastate jooksul kadunud, pigem on need sagedasemaks muutunud.

Osakonna juhataja Kuido Nõmm ütles, et 1. maist kehtiva lepingu järgi on neil turvatöötaja kohapeal nädala teisel poolel: neljapäeval ja pühapäeval kella kuuest õhtul kella kolmeni öösel ning reedel ja laupäeval kella kuuest õhtul kella kuueni järgmise päeva hommikul.

Turvamees valvab osakonnas korda ka riiklikel pühadel ja nende eelsetel päevadel.

«Loodan väga, et järgmisel aastal selle lepingu maht kasvab ja turvamees saab erakorralise meditsiini osakonnas olla ööpäev läbi kõigil päevadel,» rääkis ta.

Küsimuse peale, kas esimene kuu koos turvamehega on näidanud, et agressiivsust on jäänud vähemaks, ütles Kuido Nõmm, et nii lühikese ajaga on seda raske mõõta.

«Me ei saa kuidagi teada, mis oleks juhtunud, kui turvameest poleks kohal olnud,» rääkis ta. Ühel nädalavahetusel, kui tööl olid ainult naismeedikud, läks aga turvamehe abi küll vaja agressiivse patsiendi kinnihoidmisel ja tema voodi külge fikseerimisel, et teha talle kõigepealt rahustav süst.

«Enne, kui patsient endale ligi ei lase, ei saa me temaga mitte midagi ette võtta. Uinutipüssi nagu loomaarstidel meil ju ei ole,» lisas Nõmm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles