Aastane tüdruk sõitis Inglismaale ravile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kliinikumi lastefond tasus tüvirakkude siirdamist vajava Gretheli ja tema vanemate Inglismaale sõidu eest ning katab ravi ajal võõrsil elamise kulud. Fond toetab perekonda kuni 5000 euroga.

Aastane Tootsi valla tüdruk Grethel põeb väga haruldast pärilikku ainevahetushaigust, Hurleri sündroomi, mis kahjustab kogu organismi.

Haiguse progresseerumist on võimalik ära hoida ensüümasendusravi ja tüvirakkude siirdamisega. Gretheli juhtum on Eestis aga ainuke ning nabaväädi tüvirakkude siirdamine tuleb teha Inglismaal. Ravi õnnestumiseks on kohapeal vaja olla kuus kuni kümme kuud. Haigekassa tasub ravikulud, kuid lennukipiletid ja elamiskulud jäävad pere kanda. Selliseks väljaminekuks Gretheli vanematel võimalused puudusid ning nad pöördusid kliinikumi raviarsti Katrin Õunapi soovitusel lastefondi poole.

Fond tasus Gretheli ja tema vanemate 1500 eurot maksnud lennukipiletite eest ning katab igal kuul elamiskulud 500 euro eest. Lastefond toetab Gretheli peret sihtotstarbeliste ja püsiannetajate abiga.

Grethel ja tema vanemad sõitsid Inglismaale mai alguses ning praeguseks on Manchesteri kuninglikus lastehaiglas tehtud tüdrukule juba esimene siirdamisoperatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles