Kas nüüd on teada koolide avalikud spordiväljakud?

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Descartes´i lütseumi spordiplats.
Descartes´i lütseumi spordiplats. Foto: Kristjan Teedema

Sportimine

Kas nüüd on teada, missuguste koolide spordiväljakutel tohivad ka linlased õhtuti näiteks korvpalli mängida?

Veljo Lamp
Tartu sporditeenistuse juhataja


Väga palju neid koole meil pole, mis piiravad oma väljakute avalikku kasutust. Võõraid ei taha oma väljakule Tartu kutsehariduskeskus ja Härma gümnaasium. Keelamise põhjus on mõistetav: vandaalitsemine, joomine, laamendamine.

Teised koolid on teatanud, et ei piira pärast õppetöö ja treeningute lõppu õhtuti ligipääsu spordiväljakutele. Ainult Veeriku kooli staadion on pühapäeviti suletud.

Kuhu võivad linlased siis end liigutama minna?

Tartus on 19 kooli, spordiväljakut pole neist neljal ehk Kesklinna ja Masingu koolil ning Poska ja Treffneri gümnaasiumil.

Teistel koolidel on väljak olemas, nüüd on probleem selles, et väljakute inventar on lagunenud või täitsa puudu. Näiteks üks kool teatas, et neil on viiest korvpallikonstruktsioonist enam-vähem korras vaid üks.

Kus on kehvas seisus väljakud?

Täiesti amortiseerunud on Descartes’i ja vene lütseumi ning Kar­lova, Kivilinna, Raatuse ja kunstigümnaasiumi väljak.

Kus on korralikud väljakud?

Heas seisus ja korraliku inventariga väljak on For­seliuse gümnaasiumil ja Kroonuaia koolil. Veeriku koolil on samuti hea korvpalliväljak, aga seal on korvilauad katki. Ka Karlova ja Kivilinna gümnaasiumil ning Descar­tes’i lütseumil on spordiväljakule uut inventari vaja.

Kas nii jääbki?

Koostan koolidest saadud andmete põhjal korraliku ülevaate ja esitan selle linna­valitsusele. Tööd on väga palju, kaheksast tunnist viiel tööpäeval jääb väheks. Jõuan ülevaatega linnavalitsuse istungile tõenäoliselt ülejärgmisel nädalal.

Nüüd tuleb suvi peale, ilmselt jääb nende probleemidega tegelemine kooliaasta algusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles