Uue hooaja mängukava toob vaatajate ette tosin uut lavastust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanemuise uuel hooajal jõuab vaatajate ette 12 uuslavastust, mille piletid – nii nagu ka vanade lavastuste piletid – on juba pandud müüki.

Teatri Kodus esietendub 8. septembril Ludvik Aškenazy «Armunud kastis», mis on pilk täiskasvanute maailma läbi laste silmade Leino Rei lavastuses.

28. septembril täieneb Vanemuise väikese maja repertuaar tundeküllase ja kirgliku netiromansiga «Hea põhjatuule vastu» (lavastaja Rein Pakk).

5. oktoobril jõuab Vanemuise suures majas lavale Aleksandr Glazunovi klassikaline ballett «Raimonda» (lavastaja Jelena Pankova).

18. oktoobril saavad vaatajad väikeses majas näha Tauno Aintsi ooperit «Rehepapp» (lavastaja Marko Matvere), mille aluseks on Andrus Kivirähki samanimeline teos.

9. novembril tuleb suures majas lavale Ray Cooney farss «Minu järel, seltsimees!» (lavastaja Tanel Jonas).

Juba nädal hiljem saavad väikesed vaatajad väikeses majas kaasa elada Totu ja tema sõprade fantastilistele seiklustele – «Totu Kuul» on Kaili Viidase tõlgendus Nikolai Nossovi raamatust.

28. novembril esietendub väikeses majas «Kaldale heidetud», mis on kolmas osa Tom Stoppardi triloogiast «Utoopia rannik». Lavastus on Vanemuise ja Ugala koostööprojekt, lavastab Heiti Pakk.

Uue aasta esimeseks esietenduseks on 1. märtsil «Fanny ja Alexander» väikeses majas. See on Ingmar Bergmani poolautobiograafiline peresaaga, mille lavastab Ain Mäeots.

5. märtsil esietendub väikeses majas taas eesti algupärane ooper, Eduard Tubina «Reigi õpetaja» Roman Baskini lavastuses.

Sadamateatris saab 7. märtsil valmis Robert James Walleri nüüdisaegseks klassikaks saanud «Madisoni maakonna sillad» (lavastaja Peeter Tammearu).

12. aprillist saab Sadamateatris näha Merle Jäägeri dramatiseeritud ja lavastatud Velma Wallise indiaaninäidendit «Kaks vana naist». Lavastus esietendub Vanemuise eksperimentaalsarjas «Üks asi», kus varem on vaatajate ette jõudnud «Karjäär» (Uku Uusberg) ja «Härrasmees» (Maria Soomets).

Hooaja viimane esietendus 3. mail on muusikalisõpradele. Valmib Andrew Lloyd Webberi «Catsi» uus lavaversioon, mille toob publiku ette itaalia päritolu tantsija ja koreograaf Giorgio Madia.

Vanemuise lavastuste kohta saab rohkem teavet teatri veebileheküljelt www.vanemui­ne.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles