Uuenenud tenniseväljakud avatakse turniiriga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Toome Tennis juhatuse liige Juhan Peedimaa näitab uue tenniseväljaku jooni, mis kleebitakse tugevalt väljakukatte külge. «Need ei liigu paigast ära ja nende taha ei jää jalg kinni,» sõnas Peedimaa.
OÜ Toome Tennis juhatuse liige Juhan Peedimaa näitab uue tenniseväljaku jooni, mis kleebitakse tugevalt väljakukatte külge. «Need ei liigu paigast ära ja nende taha ei jää jalg kinni,» sõnas Peedimaa. Foto: Margus Ansu

Poolteist aastat tagasi omanikku vahetanud Toome tenniseväljakud avatakse huvilistele taas laupäeval, kui põhjaliku uuenduskuuri läbinud väljakutel peetakse traditsiooniline igamehe paaristurniir.

OÜ Toome Tennis juhatuse liikme Juhan Peedimaa sõnul oli eile keskpäevaks suurem osa väljakualast kaetud uue Tennis Force’i kattega ning neljast platsist kahel juba ka piirjooned maha märgitud.

Uus kattematerjal koosneb Peedimaa sõnul purustatud katusekividest ja tellistest ning on segatud spetsiaalse ainega, mis teeb selle kärgjaks ja pehmeks. «See jääb natukene elastne ning on poorne. Kui vihma sajab, siis vesi valgub läbi. Kõige peale pannakse tavaline saviliivakiht,» selgitas Peedimaa ning oli uue kattega väga rahul.

Palju plusse

«Võrreldes klassikalise saviliivakattega on tal nii palju eeliseid. Näiteks valepõrkeid on vähem, peale vihma saab kohe mängima hakata, jooned ei liigu paigast ära ning jalg ei jää nende taha kinni,» loetles Peedimaa plusse.

Kuna väljakukate on ajakohane, nõuab see ka vähem hooldust. «Enne mängima asumist on vaja ikka kasta ning pärast siluda, aga meie hooaega peaks see palju pikemaks tegema. Rullida pole vaja ning kevadel saame palju varem alustada,» rääkis Peedimaa.

Ta märkis eraldi ära uue täismõõdus esindusväljaku.

«See on ikka uus kvaliteet,» ütles Peedimaa. Lisaks kuulub väljakukompleksi nüüd ka eraldi ala, kus saab tulevikus sulgpalli või lauatennist mängida või tennisemänguks soojendusharjutusi teha.

Samuti on märkimisväärselt uuendatud valgustust, mistõttu peaks ka sügiseti saama väljakuid kauem kasutada.     

Saun ja kohvik

Koos uuenenud väljakutega on tennisekeskus saanud ka remonditud klubihoone.

Nõukogude ajal ehitatud majas on nüüd uued riietus- ja pesuruumid ning saun. Nii klubihoone sees kui väljas terrassil hakkab tööle kohvik. «Ootame siia ka linnarahvast sööma ja istuma. See on ju nii ilus koht,» märkis Peedimaa.

Ta lisas, et klubihoonele otsitakse ka talveks tegevust.

Koos keskuse uuenemisega on Peedimaa kinnitusel tekkinud juurde ka mänguhuvilisi.

«Eelkõige majandab siin ikka Tartu akadeemiline tenniseklubi, aga oodatud on ka linnarahvas ning kõik teised külalised. Me oleme ikka avatud klubi,» rääkis Peedimaa. Näiteks paljud päevased ajad on juba praegu broneeritud Tartu tennisekooli lastele.

OÜ Toome Tennis ostis väljakud Tartu Ülikoolilt 2011. aasta lõpus. Keskuse uuenduskuur läks maksma üle 300 000 euro.

Järgmisel aastal plaanitakse ehitada ka väike tribüün. Uuenenud tennisekeskus avatakse pidulikult sel laupäeval, kui kohal on linnapea ning peetakse igamehe paaristurniir. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles