Algas Märja–Rõhu teelõigu ümberehitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teerull. Illustreeriv foto.
Teerull. Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Eile algasid Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme põhimaantee Märja–Rõhu lõigul ümberehitustööd, mis lõpevad novembris ja lähevad maksma 4 miljonit eurot.

Maanteeameti ja Lemminkäinen Eesti vahel sõlmitud projekteerimis- ja ehituslepingu järgi saab Märja–Rõhu 4,8 kilomeetri pikkune teelõik 2,4.–7,2. kilomeetril uue vastupidava kompleksstabiliseeritud aluse ja kahekihilise asfaltkatte.

Ilmatsalu jõele rajatakse senise truubi asemele torusild. Jalgratturite ja jalakäijate liiklusohutuse suurendamiseks ehitatakse Märjal asuvast Aretuse tänavast Külitse–Haage teeni kulgev osaliselt valgustatud jalgtee. Märja–Rõhu lõigule rajatakse 2,8 kilomeetrit jalgteid.

Pärast eile alanud freesimist jätkatakse kohe tee muldkeha ja aluste ehitusega. Asfaltimine on kavandatud juulisse ja augustisse.

Liiklus on Märja–Rõhu teelõigul häiritud sügiseni. Töid tehakse lõikude ja poole tee kaupa. Tööalal reguleerivad liiklust foorid, vajaduse korral ka reguleerija. Torusilla ehituse ajaks rajatakse väike ümbersõidutee.

Märja–Rõhu teelõigu ümberehitustööde projekti koostas osaühing Tinter-Projekt, järelevalvet teeb Eesti-Taani Kommunikatsiooni osaühing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles