Kurtide ühingule raha kogujad on tõenäoliselt petised

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetus. Illustreeriv foto.
Annetus. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Eile õhtul kohtasid tartlased kodulinnas Küüni tänaval neide ja noormehi, kes väitsid, et koguvad raha Tartumaa Kurtide Ühingule. Ühingu juhi kinnitusel neil aga sellist aktsiooni käimas ei ole.

Seltskonnas oli kolm meest ja kaks naist, kes korjasid raha kurtide hoone toetuseks. MTÜ Tartumaa Kurtide Ühingu esimees Jari Pärgma ütles, et selline informatsioon on nende jaoks väga uus ja nad ei ole sellest teadlikud. «See on kindlasti väljapressimine ja varastamine. Meil ei käi sellist korjandust.»

Ühtlasi palus ta hoiatada tartlasi, et sel moel raha andmisega ei aita nad sugugi kurtide ühingut. Annetuste küsimisest soovitab ta teavitada politseid.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peiteli kinnitusel ei ole politseile esialgu sellist informatsiooni laekunud. Küll teatati eile õhtul kella 20 paiku, et Võru linnas Tamula järve ääres liiguvad ringi kaks tõmmut noormeest, kes tülitavad inimesi, korjavad allkirju ja küsivad inimestelt raha.

Kohapeale saadeti patrull, kuid inimesi tülitanud kodanikud olid juba lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles