Regiöö avab ukse imede maale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regiöö festival Tartus. Pildil esineb Positivus.
Regiöö festival Tartus. Pildil esineb Positivus. Foto: Sille Annuk

Täna algab Tartus rahvusvaheline arhailise loomingu festival Regiöö, mis toob Tartu Jazziklubisse, Vilde lokaali ja Jaani kirikusse muusikat lähedalt ja kaugemalt.

Festivali alapealkiri on seekord «Imemaa». Nimelt soovivad kaheteistkümnenda Regiöö korraldajad eesotsas programmijuhi Toivo Sõmeriga avada eri rahvaste ja maade imelise isikupära pillimängus, laulus, tantsus ja jutuvestmises.

Kavas on tutvustada eelkõige Läänemere rahvaste maailmapildi varasemat kihistust. Valikut ennemuistsetest ja uuematest tõlgendustest pakuvad laulu- ja pillimehed Skandinaaviast, Baltikumist ja Venemaalt.

Täna kell 19 annab kontserdi Tartu Jazziklubis folkmuusik Sofia Joons. Festival avatakse sealsamas kell 20.30, esinevad taanlane Poul Hoxbro (flöödid, löökpillid, jutuvestmine), norralane Gunnar Stubseid (hardangerviiul), Toivo Sõmer (kannel, lauto) ja küllap mõni teinegi festivali külaline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles