Jüri Saar: peremeest ei ole

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilne vaade Rüütli tänavale.
Eilne vaade Rüütli tänavale. Foto: Margus Ansu

See ei ole uus teema, aga ikka on kurb vaadata, kui hädas on Tartu linnavõim Rüütli tänava, tegelikult ka Raekoja platsi ja Küüni tänavaga, mis justkui peaksid olema vanalinna esinduspaigad.

Tegelikkus on see, et lume sulamise järel olid Rüütli tänava taimekonteinerid täis prügi, küll konisid, joogitopse ja muud kujutletavat. Kuidagi sai see saast minema. Suure surmaga hakati sel nädalal ka taimi istutama, samas kui näiteks pealinn Tallinn tegi esinduspaikades istutustöö juba mõne nädala eest.

Pingid on Rüütli tänaval katki. Sillutise lagunemisest ja ammu rikkis tänavavalgustusest on juba küllalt juttu olnud. Kuid see, milline nägi Rüütli tänav välja eile hommikul ja veel varasel lõunatunnilgi, paneb küll küsima, kas peremees on või teda pole. Eriti hull oli menuka Möku esine.

Kelle asi on heakord? Kui öisest peost jäänud õlletopsid, õllelärakad sillutisel, konid ja klaasikillud on ikka veel koristamata, kes peaks siis hoolitsema ja nõudma, et töö saaks tehtud? Kas mitte linnavalitsus?

Kaugel sellest, et nüüd peaks järgnema südalinna öise peomelu tapmine. Tore, kui kesklinnas on pidu ja elu, võiks rohkemgi olla.

Et selle käigus tekib prügi ja mõni asi saab vahel lõhutud, on kahtlemata paha, kuid kahtlemata ka mitte üllatus. Ilmselt oleks öösel vaja korravalvureid ning päeval koristajaid ja korrastajaid, kuid kuhu nad on jäänud?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles