Postimaja liiklussõlm valmib aasta lõpuks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seoses Võru tänava sulgemisega ehitati Jalaka-Ringtee ristmik ringristmikuks.
Seoses Võru tänava sulgemisega ehitati Jalaka-Ringtee ristmik ringristmikuks. Foto: Margus Ansu

Idaringtee esimesse ehitusalasse jääv Võru-Ringtee eritasandiline liiklussõlm peaks lepingu järgi valmis olema järgmise aasta jaanuaris, kuid reaalselt võiks see olla liiklusele avatud novembri lõpuks.

«Kindlasti saab varem, sest talvel pole neid töid võimalik teha,» ütles ASi Nordecon objektijuht Kristjan Ots, kelle kinnitusel on tööd läinud seni graa­­fiku järgi. Aprilli lõpus sai läbi Võru tänava viadukti tekiplaadi valamine ning peagi algab peale- ja mahasõitude ehitus. Viadukt peaks sõidukõlblik olema augustiks ning siis avatakse taas liikluseks Võru tänav.

Viaduktialune tee valmib tõenäoliselt alles septembri lõpus ja seda ei avata Otsa sõnul enne, kui ka maanteeameti ehitatav Lääneringtee on jõudnud niikaugele. Kaks objekti saavad kokku enne uut raudteesilda.

Juulikuu lõpuks peaks valmima ka Ringtee tänavale rajatav kahe sõidurajaga vasakpoolne sõidusuund. «Kui seal on asfalt peal, suunatakse liiklus sellele teepoolele ja tehakse ära parem suund,» sõnas Ots.

Idaringtee teises ehitusalas, mis kulgeb Tartu vangla juurest Lammi teeni ja kuhu jääb ka uus sild üle Emajõe, peaksid tööd lõppema 2015. aasta aprillis.

Linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pooli sõnul võiks seegi teelõik valmida varem. «Kuna jaanuar, veebruar ja märts ei ole väga head tee-ehituse kuud, saab see küllap varem valmis,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles