Emajõe täika alustab 11. mail

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maire Aunaste.
Maire Aunaste. Foto: PP

Teleajakirjanik Maire Aunaste korraldatav vanakraamiturg jätkab Tartus kolmandat suve, olles nüüd liikunud Sadamateatri kõrvalt platsilt Annelinna Kalda tee 5 platsile ning alustab seal 11. mail.


Küsimuse peale, miks jälle uus paik, vastas Maire Au­naste, et kuna pool Tartu sadama territooriumil olevast platsist on välja renditud ühele parkimisfirmale ja kuigi mullu näis koostöö algul laabuvat, tekkisid pärastpoole ikkagi lahkhelid, mis mürgitasid head suhted.

«Tartu linna ettevõtlusosakonnaga nõu pidades leidsime uue võimaluse Annelinnas, kohe Ehituse ABC kõrval, ning see ei ole sugugi halb variant,» kõneles Aunaste mitte väga pettunult. «Jah, kesklinnast oleme nüüd väljas, aga meie kõrval on suur Annelinn ja see plats on piisavalt avar.»

Kauplejate kohapilet maksab kas 1, 2 või 3 eurot, sõltuvalt sellest, kas tegemist on pensionäriga, noorema inimesega kui pensionär või autolt kauplejaga.

Tartu vanakraamiturg on avatud igal laupäeval kuni septembri lõpuni kell 9–14. Aunaste on veendunud, et inimestel ei ole vaja alatasa uusi asju osta. Ning oma vanu asju tasub alati pakkuda väikse raha eest järgmistele – see on taaskasutamise võlu!

Tänavu esitab ta üleskutse spetsiaalselt meestele, et nemadki oma garaažinurkadesse aastateks seismajäänud asju päevavalguse kätte tooksid, sest neid võivad vajada teised mehed.

Aunaste ütles veel, et turul kohtab tõelist elu hästi kirevates värvides.

«Seal on enamasti inimesed, kes on väga õnnelikud, et on saanud kodust välja tulla ning nüüd saavad suhelda,» rääkis ta. «See ei ole nii, et kõik vahivad omaette ja ootavad, millal nad rikkaks saavad. See on midagi palju-palju enamat. Ma tunnen inimesi, kes on endale siin sõbrad leidnud ja suhtlevad nüüd perekonniti ning käivad mind selle eest tänamas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles