Jõeäärses Ankrus tasub jääda ankrusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ankru interjöör ei konkureeri arvatavasti küll ühelgi sisekujunduskonkursil, ent valgust ja hubasust jagub baariruumi omajagu. Punased tugitoolid on mugavad söömiseks, kuid neis saab ka mõnusalt leiba luusse lasta.
Ankru interjöör ei konkureeri arvatavasti küll ühelgi sisekujunduskonkursil, ent valgust ja hubasust jagub baariruumi omajagu. Punased tugitoolid on mugavad söömiseks, kuid neis saab ka mõnusalt leiba luusse lasta. Foto: Margus Ansu

Seda vähemalt selleks ajaks, kui vatsakorinale on kenasti piir pandud, kuid miks mitte ka kauemaks. Tühja kõhuga Ankru baarist einestaja naljalt ei lahku.





Turusilla Annelinna-poolses otsas, otse Emajõe kaldal asuvast Ankru baarist on aegade jooksul läbi astunud ilmselt pea iga tartlane, sest väidetavalt pakuti seal omal ajal linna parimat šašlõkki.

Vahepeal lisandunud väljapeetumad konkurendid on ehk pannud selle pisut kioskit meenutava hoone sära tuhmuma, kuid toidule pole endiselt midagi ette heita.

Toitev päevapakkumine

Sel korral ei hakanud siinkirjutaja mekkima šašlõkke, vaid tegi tutvust päevakomplektiga.

Supi nimeks on Kololak, mis sisaldab parajat kausitäit leent hakklihapallide ja riisiga. Värskelt sibulane, vürtsikas ja toitev. Kui ei ole hundiisu, saab tegelikult juba supistki kõhu täis.

Päevapraeks pakub baar sel päeval sealiharibi. Grillilt tulnud liha on mahlane ja maitsev. Ohtralt sibulat, kapsasalat, pruunid oad ning kastmeks kõrval vürtsikas ja naturaalne tomatipasta. Friteeritud kartul kõrval maitseb nii nagu igal pool mujalgi.
Toidu kõrvale toob baar­men lavašši ja gruusia leiba.

Kokku maksavad supp ja praad koos kohviga 60 krooni ning kohvi saab soovi korral vahetada ka piima või keefiri vastu. Eraldi ostetult maksab supp 25 krooni, praad 45.
Teenindus on sümpaatne ja osavõtlik. Tühjaks saanud supikausi viib teenindaja kiirelt minema. Küsimus «Kuidas maitses?» ei ole selles baaris mitte kohustuslik fraas, vaid see tõesti huvitab baarmenit.

Pärast suppi ja praadi on kõht juba enam kui täis, ära tuleb proovida aga ka magussöök. Paraku ei osutu see mitte kirsiks tordil, vaid pisikeseks tõrvatilgaks meepotis.

Šokolaadikastmes puuviljad maksavad 30 krooni. Puuvilju jagub ohtralt, kuid nende serveerimine tekitab hämmeldust. Suured õuna-, pirni-, banaani- ja apelsinirattad on laotud ritta täpselt samasugusele taldrikule, kust eelnevalt serveeriti praadi, ning valatud üle šokolaadikastmega.

Esimene suutäis õuna ja šokolaadi paneb mõtlema, et need kaks ei sobi väga hästi kokku. Maitse asi. Apelsinirattad sisaldavad tülikaid seemneid. Õunal on välja lõikamata jäetud südamik. Pirn seevastu on väga mahlane ja magus.

Tagasihoidlikult hubane

Päev hiljem toidukoha sisustusele ja interjöörile mõeldes tulevad esmalt meelde vaid punase riidega kaetud tugitoolid, kus oli mõnus istuda, ning akendele asetatud värsked värvilised tulbid. Silma ei riivanud midagi. Muusikat kostis raadiojaamast Sky Plus.

Ruumi planeeringult meenutab Ankur V-tähte, kuhu külastaja siseneb ülalt. Ukselt tulija ette kerkib kõrge baarilett, kahele poole külgedele jäävad söögisaalid, kus mahub einestama korraga 40–50 inimest.

Umbes sama palju inimesi mahub einestama ka õue, kus otse söögilauast saab vaadelda sillerdavat Emajõge.

Ankru baar

(Pikk 55a, Tartu)
Hinnatud kümnepallisüsteemis
• Miljöö 4
• Teenindus 6
• Toit 7
• Hind 5
Keskmine: 5,5

Toidukohtade paremik

Rehepapp                 8


Žen-Žen                   7,75


Tokyo sushibaar        7,25


Cafe Truffe               7


Gläm                       6,75


Ankru baar               5,5

Istanbul                   5,5


Kohtumaja kohvik     5


Black Pepper Grill     4,75

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles