Kullamäe loodab seeria ära lõpetada

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem peavalu on poolfinaalmängudes Rocki korvpalluritele teinud Rakvere Tarva lätlasest viskekäsi Maris Laksa. Kas täna õnnestub mees kinni võtta?
Kõige rohkem peavalu on poolfinaalmängudes Rocki korvpalluritele teinud Rakvere Tarva lätlasest viskekäsi Maris Laksa. Kas täna õnnestub mees kinni võtta? Foto: Margus Ansu

Finaalipääsust vaid ühe võidu kaugusel olev TÜ/Rock peab täna peetavas kolmandas kohtumises oma eeliseks koduseinte toetust ning teeb kõik selleks, et poolfinaalseeria enam Rakverre tagasi ei läheks.

Kuigi Rock sai möödunud pühapäeval Rakvere Tarvalt teise järjestikuse võidu, ei saa Tartu meeskonna peatreeneri Gert Kullamäe sõnul viimase mänguga kuidagi rahul olla. «Praegu just vaatan seda mängu üle. Raske mäng oli ja hea, et võitsime, aga üksikud momendid teevad väga kurjaks,» ütles Kullamäe Tartu Postimehele teisipäeva pärastlõunal.  

Nii nagu esimeses kohtumises, jäid ka teises mängus tartlased hätta lätlase Maris Laksaga, kes viskas Rocki korvi 22 punkti. Neist 12 tulid kolmepunktivisetest.

«Teatud visete puhul oli meil kaitses küll hästi mängitud, aga tihtilugu sellest ei piisa. Ta on väga hea käega mees ja pani järjest paar-kolm ära. See ongi korv­pall,» rääkis Kullamäe. Ta tõdes, et Laksat tuleb täna veelgi tähelepanelikumalt võtta.

Kaitsemäng tugevamaks

Rocki kaitsemäng ongi see, milles Kullamäe nägi parandamisruumi. «Rünnakul meil probleeme pole. Kui ikka play-off’is viskad ligi sada punkti, siis ei oska ma meestele midagi ette heita. Norida saab alati, aga iseenesest oli mängupilt hea,» sõnas peatreener.

Suurema osa tagaajaja rollis olnud Rock võitis viimase kohtumise 91:89. Eraldi tõi Kullamäe esile Marek Doronini ja Vallo Allingu head mängu.

«Kuna Timo mängis esimese mängu palavikuga, siis tegin seekord panuse Marekile ja ta sekkus väga hästi. Minu õnn ja õnnetus treenerina ongi selles, et kuna valikut on, siis lihtsalt peab tõmbama selle õige õlekõrre,» rääkis Kullamäe.

Täna peetavaks kolmandaks kohtumiseks pole Kullamäe ühtegi salaplaani välja mõelnud, sest vastaste punktitoojad on hästi teada. «Kaks mängu pole me suutnud neid kaitses peatada nii, nagu ma olen seda tahtnud. Vaatame, ehk õnnestub kolmandas mängus nendega ikkagi hakkama saada,» märkis Kullamäe.

Koduseinte toetus

Rocki kindel soov on poolfinaalmängud tänase kohtumisega ära lõpetada, sest võiduka kodumängu emotsiooni pealt oleks Gert Kullamäe sõnul hea ka finaalseeriat mängima minna.

«Meie küll enam Rakverre tagasi ei taha minna,» kinnitas Kullamäe ning pidas Rocki suureks eeliseks koduseinte toetust.

«Tartus oleme see aasta mänginud ikkagi suhteliselt kindlalt ja see tekitab optimistliku tunde,» lausus Kullamäe. «Ma arvan, et meil on ikka ressurssi igas mõttes rohkem. Nii jalgades kui ka peas. Aga see tuleb ka realiseerida.»

Rakvere meeskonna juht ja õpetaja Andres Sõber ütles, et nad ei suutnud eelmises mängus oma võimalust ära kasutada. «Tavaliselt pole sellistes mängudes õnnega midagi pistmist. Tartu surus meid teisel poolajal ikka kõvasti ja meil tuli palju pallikaotusi,» meenutas Sõber.

Sõber mõtleb pronksile

Rakvere pole siiski veel püssi põõsasse visanud ning lubas täna samamoodi Rockile vastu hakata. «Lasen ehk noorematel veelgi rohkem mängida ja paneme sama tempot. Enam pole midagi tagasi hoida ja võtame kõvasti,» lausus Sõber.

Vastaste juht tunnistas, et tegu pole siiski võrdsete võistkondadega. Ühes on kogemustega mängijaid selgelt rohkem ning seetõttu pole Andres Sõbra sõnul mõtet endale illusioone luua.

«Kui teise mängu oleksime võitnud, siis oleks pilt hoopis teine. Aga mina olen oma poiste üle uhke ja rahul,» märkis Sõber. Ta lisas, et valmistus mõttes juba Raplaga pronksile mängima.

Kui TÜ/Rock peaks täna võitma ja pääsema edasi, siis tehakse finaalmängudega algust 9. ja 11. mail Tallinnas. Tartus on esimesed finaalmängud 15. ja 17. mail.

«Ega siin mingit pikka puhkust tule. Pigem hoiame treeningud teravad ja lühikesed. Pikki ja väsitavaid treeninguid mina play-off’ide ajal õigeks ei pea ja praegu pole ma ka näinud, et meeste füüsis vastu ei peaks,» lisas Kullamäe.

Peatreener kinnitas, et mehed on otsustavateks mängudeks valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles