Kullamäe käis Sõbra näpunäiteid kuulamas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumb veab oma meeskonna poolfinaalseerias võidule? Kas Tartu meeskonna TÜ/Rocki viskekäsi Justin Ingram või Rakvere Tarva mängumootor Reimo Tamm?
Kumb veab oma meeskonna poolfinaalseerias võidule? Kas Tartu meeskonna TÜ/Rocki viskekäsi Justin Ingram või Rakvere Tarva mängumootor Reimo Tamm? Foto: Margus Ansu

Tartu Rock alustab täna õhtul kodusaalis kolme võiduni peetavat poolfinaalseeriat, kus vastaseks on Rakvere Tarvas. Tähtsate mängude eel osalesid Rocki treenerid Andres Sõbra motiveerimiskoolitusel.

«Käisin just Tartus võrkpallitreeneritele esinemas ning Gert (Gert Kullamäe – toim) ja Toomas (Toomas Kandimaa – toim) küsisid, kas nad võivad ka kuulama tulla. Ütlesin, et tulge aga,» lausus eile oma viiekümne seitsmendat sünnipäeva tähistanud Tarva meeskonna peatreener Sõber.

«Gert just helistas ja soovis mulle õnne. See tegi südame ikka väga soojaks,» ütles Sõber. «Mul on tegelikult eriti hea meel, et me poolfinaale just Tartuga mängime. Soovin Rockile ja Gerdile edu, aga ma teen kõik selleks, et need päevad meiega kerged ei oleks. Ütlen eesti keeles – Tartusse tuleme võitma!»    

Vana taktikaga

Samas ei üritanud Sõber lükata ümber ennustusi, mille järgi ei ole Tarval tänavu Rocki vastu poolfinaalis võiduvõimalust. «Ju need ennustused ikka paika peavad. Rock on ikkagi tugevam meeskond,» nõustus Sõber, kuid ei jätnud mainimata, et tihtipeale tugevamad ei võida.

Tarvas tuleb Tartusse senise mängutaktikaga, mis toetub suuresti tabavatele kaugvisetele. Nii on Sõbra sõnul mängitud terve hooaeg ja nii on ka meeskond üles ehitatud. «Kui vaadata ka Euroliiga mänge, siis on väga oluline, et tagamängijad viskavad kolmeseid. Ega sellepärast veel korvpall mängimata jää, kui keskmängijaid pole võtta,» ütles Sõber ja toonitas, et mängida tuleb suure südamega.

«Pärnu vastu oli ju seda näha. Vahepeal olime täitsa jännis, aga viimased kaks mängu olime neist üle. Pärnu oli meie vastu natuke samasuguses seisus, kui meie nüüd Rocki vastu,» tõmbas Sõber paralleele ja toonitas veel kord, et sõidab Tartusse väga hea meelega.

Tuleb ilus seeria

Tänavusel põhihooajal on Rock kohtunud Tarvaga kahel korral ning noppinud seitsme- ja kolmekümnepunktise võidu. Hooajaeelsel Balti karika turniiril pidi aga Rock tunnistama Tarva kuuepunktilist paremust.    

Tartu meeskonna võiduvõimalusi analüüsinud peatreener Gert Kullamäe ütles, et kindlasti on Rakvere mõnevõrra tugevam võistkond, kui oli veerandfinaalis Valga, kuid kui

Rock mängib samasuguse agressiivsuse, energia ja kirega nagu Valga vastu, tuleb ilus seeria.

«Eks igal võistkonnal on omad plussid ja miinused, aga me teame ju kõik, mismoodi Rakvere mäng on üles ehitatud. Nende trump on kolmepunktivisked ja kõik viis meest on joone taga ohtlikud. Kui suudame sellega toime tulla, on kõik hästi,» rääkis Kullamäe. Kõik Rocki mängijad on tema sõnul terved ja tänaseks kohtumiseks valmis.

Kuigi Tarva mängujoonised on Kullamäel peas, vaadati enne tänast kohtumist ka vastaste videot. «Võib öelda, et kõik liikumised on tal juba aastakümneid ikka samad, aga see on meie traditsioon, et kui on tulemas olulised mängud, valmistume ühtemoodi ja vaatame ka videot,» lausus Kullamäe ning kommenteeris ka Sõbra koolitusel käimist.

«Jah, käisime. Küsisin Andreselt enne luba. Ütlesin, et mul on reedel tähtis mäng ja tahan kuulata, kuidas käib mängijate motiveerimine. Olen Andresele tänulik,» muigas Kullamäe rivaalile kiidusõnu jagades. «Oi, kuidas ma sain sealt kasulikke näpunäiteid, kuulasime ikka hoolikalt.»

Teist korda elus peatreenerina Eesti meistriliiga play-off-mängudel osalev Kullamäe ütles, et tunneb ennast iga päevaga aina kindlamalt. Kogemusi tuleb juurde ning ta ei pane endale ega mängijatele peale võidukohustuse pingeid.  

«Kuigi üldpilt on hea, on teatud mängud läinud tulemust arvestades hooaja jooksul aia taha, mille tõttu on ka sarjad ebaõnnestunud. Aga üks karikas on veel mängus ja arvan, et ka meil on võimalus,» rääkis Kullamäe. Ta lisas, et igakevadist väljalangemismängude ärevust on juba tunda.

«See peab olema, ükskõik, kas oled mängija või treener. See on mõnus tunne. Mängud lähevad ju järjest tähtsamaks ning loodan, et ka rahvas tuleb saali,» ütles Kullamäe.

Esimene poolfinaal algab täna õhtul kell 19 ülikooli spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles