Idaringtee ehitus muudab Tartu rattaralli rada

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattaralli rada kulgeb uuel marsruudil. Linnast välja sõites põigatakse Tõrvandisse, naastes aga läbitakse Ülenurme alevik.
Tartu rattaralli rada kulgeb uuel marsruudil. Linnast välja sõites põigatakse Tõrvandisse, naastes aga läbitakse Ülenurme alevik. Foto: Klubi Tartu Maraton

Väikesed rajamuudatused on kaasas käinud mitme viimase Tartu rattaralliga ning nii läheb see ka tänavu.

Kui eelmisel aastal sõideti rattaralli oma tavapärasele kulgemissuunale vastassuunas, siis sellel aastal saavad ratturid sõita küll traditsioonilisel rajal mööda vana Postiteed üle Liivamägede, kuid muutunud on linnast väljasõit pikemal distantsil ja finišisse tulemine mõlemal distantsil.

Uuendused seoses rattaralli pikema raja linnast välja viiva osaga tulenevad Tartu Idaringtee ehitusest, teatas Klubi Tartu Maraton. Ehituse tõttu ei ole võimalik linnast väljuda mööda Võru maanteed.

Distantsi algus on küll tavapärane ja kulgeb mööda Riia tänavat kuni Lõunakeskuse ringini. Seejärel suunduvad ratturid mööda Ringteed värskelt renoveeritud Variku viaduktile, millele järgneb aga uus teelõik parempöördega Rehepapi teele. Uus tee viib Tõrvandini, kust pööratakse tavapärasele rattaralli rajale Võru maanteele.

Teine suurem muudatus on seotud samuti Idaringtee ehitusega ning puudutab linna sissesõitu nii pikemal kui lühemal distantsil. Esmakordselt läbib rattaralli Ülenurme alevikku. Võru maanteelt Reola teeristist keerab rada paremale, ületab raudtee ja suundub vasakpöörde järel Ülenurme alevikku. Tartusse sisenetakse Võru tänava ja Ringtee kaudu, kust suundutakse Turu tänavale ja finišisse.

Pikema, võistlusdistantsi raja pikkus on 135 km, marsruut Tartu-Uhti-Liiva-Puskaru-Kanepi-Otepää-Vana-Rollerirada-Otepää Aedlinn-Otepää-Pangodi-Tatra-Ülenurme-Tartu.

Lühema raja pikkus on 65 km, marsruut Tartu-Elva-Pangodi-Ülenurme-Tartu.

Võistluste direktor Indrek Kelk lisas omalt poolt, et Ülenurmest läbisõit on tingitud Lennujaama tee ja Tartu linna piiri vahelise maantee väga kehvast olukorrast. «Kuna antud teelõik läheb renoveerimisele alles 2014. aastal, siis otsustasime sõitjate turvalisuse huvides sellel aastal Ülenurme pauna sisse teha.»

Kelk märkis veel, et kuigi praegu ei ole Võru tänava ja Ringtee rist rattaga läbitav, on ehitajad lubanud rattaralli ajaks antud teelõigu valmis ehitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles