Lastefond aitab abivahendeid laenata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikooli Kliinikumi lastekliinikusse soetati kojulaenutuseks mõeldud pulssoksümeeter ja aspiraator. Abivahendid maksid ühtekokku 1092 eurot ning nüüd on võimalik lubada mõni raskemalt haige patsient kiiremini kodusele ravile.

Esimesed renditasuta seadmete laenajad on vanemad, kelle pisipojal Markil avastati kohe pärast sündi keeruline haigus, millega kaasnevad söömisprobleemid ja immuunpuudulikkus ning mille raviks on luuüdi siirdamine.

Mark vajab söömisprobleemide tõttu pidevat aspireerimist ja vere hapnikuga küllastatuse mõõtmist pulssoksümeetriga. Tänu abivahenditele saab Mark luuüdi siirdamise operatsiooni eel olla koduravil.  

Lahendus sündis kogemusnõustaja ja arsti ühisest püüdlusest otsida võimalust suunata pikka aega haiglaravil viibinud vastsündinu kodusele ravile. Lastefondi poole pöördumine andis soovitud tulemuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles