Bigbank koondab Tartus veerandsada inimest

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbanki koondamised puudutavad kõige valusamalt Tartu Rüütli tänava peamaja, sest selles majas töötab ligi pool ettevõtte kõigist Eesti palgalistest.
Bigbanki koondamised puudutavad kõige valusamalt Tartu Rüütli tänava peamaja, sest selles majas töötab ligi pool ettevõtte kõigist Eesti palgalistest. Foto: Margus Ansu

Bigbank koondab Tartus 26 inimest ehk üle poole oma kõigist kogu Eestis koon­­datavatest töötajatest ja seda eelkõige Rüüt­­li tänaval asuvas peakontoris, ühtki Tartu klienditeenindust pank ei sulge.





Bigbanki juhatuse esimehe Targo Rausi sõnul on siiski Tartumaal koondatavaid ka klienditeeninduste poolel.



«Nii näiteks jääb mõnes kontoris nelja inimese asemel tööle kaks,» lausus ta. «Aga enamuse Tartu maakonnas koondatavatest moodustab tõepoolest toetavate üksuste personal, sest ettevõtte kogu Eesti tugiteenused asuvad Tartus.»



Jõgeva kontor kinni


Bigbankil on Tartus praegu kaks jaekontorit, üks Lõunakeskuses ja teine Rüütli 23 asuvas peamajas.



Raus lisas, et paneb kinni kontorid Jõgeval, Viljandis, Võrus ja Valgas.


Rausi sõnul ei ole praegu rohkem koondamisi kavas.



«Oleme aktiivsed ja hoiame oma struktuuri vastavuses turumajanduse olukorraga,» lausus ta. «Kui majanduskeskkond muutub kehvemaks, siis vaatame oma organisatsiooni kindlasti veelgi üle, nii nagu ka siis, kui keskkond taas paranema hakkab.»



Bigbank on teatanud töötukassa Tartumaa osakonnale aprillis-mais kokku 44 inimese koondamisest. See on seotud ettevõtte juriidilise asukohaga Tartus, tegelikult asub osa koondatutest teistes maakondades.



Endiselt Tartu firma


Rausi sõnul on enamik panka toetavatest tegevustest raamatupidamisest juristideni välja praegu Tartus ja jääb ka pärast koondamisi siia.



«Osa juhatuse liikmeid viibib rohkem Tallinnas ja vähem Tartus, osa aga vastupidi rohkem Tartus ja vähem Tallinnas,» lausus ta. «Ka omanike taust on seotud Tartuga ja ettevõte on registreeritud Tartus,» lisas Raus.



Bigbanki üks kahest omanikust Parvel Pruunsild ütles, et panga juhid pole kunagi püstitanudki küsimust, kas panga süda ja keskus peaks asuma Tartus või Tallinnas.


«Loomulikult Bigbank ongi Tartus, ta on Tartus asutatud ja meil on siin ka ajalooliselt enda käes kahe majaga kinnistu,» lausus ta.



«Bigbankil on nii logistiliselt kui finantsiliselt kõige kasulikum olla Tartus. See, et osa tippjuhtkonda peab olema Tallinnas, on lihtsalt sundus, sest teadupärast on Tallinnas lennujaam,» lisas Parvel Pruunsild.



Bigbanki eelkäija Liivimaa Lombard alustas Tartus tegevust juba 1992. aastal ja praegugi töötavad panga veidi rohkem kui kahesajast Eesti töötajast pooled siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles