Annelinna veerde kerkib kaks kortermaja

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede pärastlõunal käis Jaamamõisas Ladva 6 maja müüride ladumine.
Reede pärastlõunal käis Jaamamõisas Ladva 6 maja müüride ladumine. Foto: Margus Ansu

Oktoobriks plaanib Vallikraavi Kinnisvara Jaamamõisa linnaosa veeres Ladva tänavas valmis saada kaks uut 18 korteriga C-energiaklassi elamut, millest ühes on seni broneeritud kolm korterit.

Kahekorruseliste kortermajade müürid on maksimumkõrguse juba peaaegu kätte saanud. Vallikraavi Kinnisvara juhataja Indrek Renteli sõnul ei võimaldaks kehtiv detailplaneering kolmandat korrust rajada.

«Muidugi oleks alati mõistlikum ehitada kõrgem hoone – kui ehitusalune pind oleks väiksem, jääks maja ümber rohkem ruumi,» nentis Rentel.

Mõlemas majas on valdavalt kahe- ja kolmetoalised korterid, millega Renteli sõnul on püütud tabada ostjate nõudlust.

Väikseimas korteris on elamispinda 50 ruutmeetrit, millele lisandub ligi 4,5-ruutmeetrine panipaik ning enam kui kaheksaruutmeetrine rõdu või terrass. Kaks suurimat korterit liginevad 83 ruutmeetrile ning neis on neli tuba. Enamik kortereid jääb 50 ja 55 ruutmeetri vahele.

«Natuke on need korterid tavapärastest suuremad,» ütles Rentel. «Köögid on rajatud eraldi. Mõtlesime, et äkki aitab juba nendest köökidest elutoa servas. Ida tänava kortermajade puhul saime aru, et paljudele oli elutoa ja köögi kokkuehitamine vastuvõetamatu.»

Korterite ruutmeetrihind kõigub sõltuvalt korrusest ning muudest eelistest 1400 ja 1500 euro vahel. Odavaim korter maksab veidi üle 77 000 euro ning kalleimi üle 128 000 euro.

Indrek Renteli sõnul tagab mõlema kortermaja paigutumise C-energiaklassi uuemais majades juba tavaks saanud ventilatsioonisüsteem, kus väljapuhutavalt õhult ära võetava soojusenergiaga tehakse uut sooja. Antud majades kasutatakse seda põrandate kütteks ning tarbevee soojendamiseks.

Rentel tõdes, et kolmekordsed klaaspakettaknad ning ventilatsiooni efektiivsem soojusvaheti lubanuks jõuda ka B-energiaklassi, kuid see oleks tõstnud korterite hinda ümmarguselt viis kuni seitse protsenti.

«Praegu pole soojakulud selles piirkonnas nii kõrged, et need muutuksid kellelegi väga häirivaks või ülejõukäivaks,» arvas Rentel.

2006. aastal lõpetas Vallikraavi Kinnisvara Lehe ja Käbi tänava ning Rõõmu tee ühekorruseliste majade, valdavalt paarismajade müügi.

Neljakümne ühe müüdud maja ruutmeetrihind ligines tuhandele eurole.

2010. aastal tõmbas Vallikraavi Kinnisvara joone alla korterimüügile Ida tänavas. Seal pani firma püsti kaheksa kolmekorruselist maja kokku 120 korteriga. Ruutmeetri hind algas 850 eurost ning küündis 1200 euroni.

Indrek Rentel tõdes, et Vallikraavi Kinnisvara pole aktiivset Ladva tänava korterite müüki alustanud, sest paljudele potentsiaalsetele ostjatele ei sobi tulevase kodu valimine arvutipiltide ja jooniste põhjal.

Vallikraavi Kinnisvaral on Jaamamõisas veel kuus krunti, millest igaühele on plaanis ehitada üks kortermaja Ladva tänava majadega võrreldavas mahus. Järgmist ehitusetappi ei alusta firma Renteli sõnul aga ilmselt enne 2014. aasta kevadet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles