Maavalitsuse oksjon läks vett vedama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksjonihaamer.
Oksjonihaamer. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna otsustab Tartu maavanem Reno Laidre, kas tühistada hiljutine konfiskeeritud varade enampakkumine, sest oksjoniportaalis tekkis rike.

Maavalitsus pani korraga oksjonile ligi 50 erinevat kotitäit kohtus kurjategijatelt konfiskeeritud kaupa. Neist üheksat kotitäit soovis osta sageli erinevatel netioksjonitel osalev Rene Clausen.

Mees tõdes, et kogu oksjonikorraldus oli tema jaoks üksjagu segane. «Puudus igasugune ülevaade, mis seis on või kas keegi on minu pakkumise üle pakkunud.» Hiljem selgus, et kaheksa tema osalusega oksjonit tühistati. Ühe enampakkumise ta võitis, kuid palus sellegi tühistada.

Tartu maavalitsuse riigivara peaspetsialisti Kaja Hakkaja sõnul läks enne oksjoni sulgemist tihedaks pakkumiseks ning süsteem jooksis kinni. Hilisem raport näitas, et server võttis pakkumisi vastu ka määratud kellaajast hiljem. Seetõttu tegi riigivarakomisjon maavanemale ettepaneku enampakkumise tulemused osaliselt tühistada.

Hakkaja sõnul tunnistas konkursi korras valitud teenusepakkuja oma süüd ning on lubanud tekkinud kahjud korvata.

«Vabandame osalejate ees, kes nendel oksjonitel pakkumisi tegid,» ütles Oksjoni Korralduse OÜ juht Sven Tiirusson. Ettevõtja sõnul oli Tartu maavalitsuse oksjonil  parasjagu lõppemas üle 50 enampakkumise, kuid süsteem ei olnud nii suureks arvuks optimeeritud. Andmebaasiserver koormati üle. Firma on Tiirussoni kinnitusel juba vastavad täiendused teinud, et sellist olukorda enam ei juhtuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles