Raamatukogu ajalugu paistab templitestki

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel vaid täna saab Tartu linnaraamatukogu ajalootoas tembeldamist ja sulega kirjutamist proovida.
Veel vaid täna saab Tartu linnaraamatukogu ajalootoas tembeldamist ja sulega kirjutamist proovida. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnaraamatukogu saja-aastase ajaloo võtab asjalikult ja samas lõbusalt kokku näitus.

Ajutine ajalootuba on sisustatud keskkogu teise korruse internetituppa. Sinna e-asju ajama läinud linlased on saanud juhatuse minna alumise korruse arvutite juurde, mõnigi neist on aga jäänud enne minekut näitust vaatama.

Väljapanekus on vanu trükiseid ja muu hulgas nagi, milles ripub nõukogudeaegseid töökitleid. Raamaturiiuli nurgas on täiesti ehtne ämblikuvõrk. Vaadata saab raamatukogu kroonikaid, fotosid, raamatute arvelevõtmisel ja lugejateeninduses tarvitatud töövahendeid.

Külastajad saavad proovida tegevusi, mis veel paarkümmend aastat tagasi olid tavapärased, näiteks sulega kirjutamine ja tembeldamine. Selleks on raamatukogutöötajad välja otsinud oma asutuse vanu ja väga vanu templeid.

Täna on linnaraamatukogu juubelipäevade kavas viimane sündmus: kell 18 algab keskkogu neljanda korruse saalis Sulbi külateatri etendus «Hullud päälinnast», mille on komöödiafilmi «Siin me oleme» ainetel lavastanud Airika Saamo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles