Tartu noortevolikogu sai uued juhid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Tartu noortevolikogu valis eilsel üldkoosolekul enda uueks esimeheks Miina Härma gümnaasiumi abituriendi Marleen Pedjasaare.

Aseesimeesteks said Tallinna Tehnikaülikooli Tartu kolledži tudeng Martin Bek ning Tartu Ülikooli majandustudeng Martin Noorkõiv.

Marleen Pedjasaar sõnas oma kõnes, et noortevolikogu peab tihendama koostööd linnavalitsuse ja linnavolikoguga ning keskenduma senisest rohkem noorte õiguste kaitsmisele Tartus.

«Ehkki Tartu on noorte linn ning väärib kindlasti Euroopa noortepealinna tiitlit 2011. aastal, on ka meil kindlasti probleeme millega peaks otsustavamalt tegelema,» rääkis ta. «Näiteks Tartu ei peaks olema ainult tudengite läbisõiduhoov, kus veedetakse viis parimat aastat oma elust»

«Soovin et Tartust kujuneks keskus, mis suudab pakkuda tegevust kõigile Tartu ülikoolide lõpetajatele ning tudengid ei peaks lahkuma linnast, kuna siin ei ole võimalik leida erialast tööd,» lausus Pedjasaar.

Senine esimees Mihkel Lees jutustas, et möödunud aasta on noortevolikogul olnud väga raske, sest põhimõtteliselt pidid volikogu liikmed alustama organisatsiooni ülesehitamist nullist ning suure osa energiast võtsid organisatsioonilised küsimused. Samas tundis Lees heameelt, et noortevolikogust on kujunenud kindel organisatsioon linnavalitsuse kõrval, kelle poole saab noor igal hetkel oma muredega pöörduda.

Tulevikuväljavaateid silmas pidades rõhutas uus esimees kahte tähtsamat sündmust. Noortevolikogu lööb kaasa Tartu lastekaitse päeva tähistamisel, korraldades Raekoja platsil heategevusliku kontserdi ning teise sündmusena tõi Pedjasaar esile sügisesed noorte varivalimised, mida korraldatakse koostöös Eesti Noorteühenduste Liiduga ning mis toimuvad Eestis esmakordselt.

«Palju on arutatud, kas valimisiga võiks langetada 16. eluaastani. Meie soov on pakkuda noortele võimalust paralleelselt kohalike omavalitsuste valimistega valida samu kandidaate, kes kandideerivad ka Tartu linnavolikogusse,» lausus ta.

«Usun, et varivalimised panevad noori rohkem mõtlema linnajuhtimise küsimuste üle. Lisaks on uuringud näidanud, et varasem valimistel osalemine juurutab inimeses valimistel osalemise traditsiooni ning seega võib loota, et varivalimised suurendavad pikemas perspektiivist üldist valimisaktiivsust, mis viimastel valimistel on olnud Tartus väga madal,» sõnas Pedjasaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles