Mustvee koondab kaks gümnaasiumi kokku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikell.
Koolikell. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Suve hakul saavad Rannu keskkoolis lõputunnistuse abituriendid, kes on selle kooli viimased gümnasistid. Tasapisi muutub üha enam koole gümnaasiumist põhikooliks.

Tartu- ja Jõgevamaal käivad haridus- ja teadusministeeriumi andmetel ümberkorraldused 14 üldhariduskoolis. Lisaks paneb Jõgevamaal sellest sügisest uksed kinni Saduküla lasteaed-algkool.

Ministeeriumi andmetel lõpetavad Mustvees mõne aasta pärast mõlemad ehk eesti ja vene gümnaasium. Sellise otsuse tegi Mustvee volikogu aasta tagasi, kuid nüüd puhuvad seal teised tuuled.

«Toona otsustasime, et kui Jõgevale tuleb riigigümnaasium ja Mustvee gümnaasiumist saab selle filiaal, siis paneme oma gümnaasiumid kinni ning jätkame riigigümnaasiumi filiaalina,» selgitas Mustvee linnavolikogu esimees, Mustvee gümnaasiumi direktor Marianne Kivimurd-Tarelkina. «Aga paar kuud hiljem selgus, et gümnaasiumide filiaale ei tule ning volikogu vaatas oma otsuse üle.»

Nii otsustaski Mustvee linnavolikogu 27. märtsil, et kohalikus vene gümnaasiumis 1. septembril 10. klassi enam ei avata. Praegu 10. ja 11. klassis õppivad noored saavad oma koolis gümnaasiumi ära lõpetada, 2015. aastast muutub vene gümnaasium vene põhikooliks.

Et vene noored saaksid ka tulevikus kodu lähedal keskharidust omandada, muudetakse Mustvee gümnaasiumi põhimäärust, et seal oleks võimalik kuni 40 protsenti õppetööst anda vene keeles.

Mustvee kahes gümnaasiumis õpib väga vähe noori: eesti gümnaasiumis käib praegu 29 ja vene gümnaasiumis 41 õpilast. «Kui meil oleks ainult eesti gümnaasium, siis Mustvees varsti vist enam lapsi ja noori polekski,» tõdes Kivimurd-Tarelkina.

Haridus- ja teadusministeeriumi kõneisiku Asso Ladva sõnul pannakse Eestis tänavu sügisest kinni viis kooli. Lõpetavad Saduküla (Jõgevamaa) ja Himmaste (Põlvamaa) lasteaed-algkool, Rakvere algkool, Lääne-Virumaal asuv Varjangu põhikool ning Haapsalu Wiedemanni gümnaasiumi asemele tuleb Läänemaa ühisgümnaasium.
 

Kaduvad koolid

• Tartumaal lõpeb tänavu gümnaasiumihariduse andmine Rannus ja Jõgevamaal Puurmanis.

•    Tartus muutuvad samm-sammult põhikooliks Forseliuse, Raatuse, Karlo­va, Tamme, Kivilinna gümnaasium, kunstigümnaasium, kommertsgümnaasium, vene lütseum ja Descartes’i lütseum.

• Jõgevamaal Tabiveres lõpeb gümnaasiumis õppetöö 2014. a, hiljem ka Must­vee vene gümnaasiumis.

Allikas: Haridus- ja teadusministeerium

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles