Meistriliigas võistleb kaks naiskonda tartlasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JK Tammeka naiskonna hooaja ettevalmistus pole küll kulgenud ideaalse tempoga, kuid töö ühise eesmärgi nimel käib.
JK Tammeka naiskonna hooaja ettevalmistus pole küll kulgenud ideaalse tempoga, kuid töö ühise eesmärgi nimel käib. Foto: Kristjan Teedema

Esimest korda esindab Eesti naiste jalgpalli meistriliigas Tartut kaks naiskonda. JK Tammeka sõidab homme Pärnusse, et seal eelmise hooaja kullanaistele uut hoogu näidata. Esiliigast tõusnud SK 10 Premium alustab nädal hiljem Põlvas.

Hooaja ettevalmistus on mõlemal naiskonnal kulgenud küllaltki üle kivide ja kändude, sest talv on pikaks veninud ning tehismuruväljakute olukord linnas teadupärast kesine. Tammeka naiskonna peatreener Aleksandra Ševoldajeva sõnas, et füüsiliste, tehniliste ja taktikaliste aspektidega tegelemine jäi vigastuste vältimisega võrreldes tagaplaanile.

SK 10 Premiumi peatreener Kalev Kajak lisas, et füüsilist ja tehnilist poolt on proovitud arendada tingimuste kiuste, kuid platsitunnetuse harjutamise võimalus on pea olematu.

Tasa ja targu

Hooaja esimesele mängule läheb Tammeka rahulikult. «Üle oma varju me hüpata ei saa. Meil läheb aega, et kohaneda ning tempo üles leida, sest ettevalmistus jääs kunstmurul seda ei võimaldanud,» rääkis Ševoldajeva ning lisas, et eesmärgiks on ühe mängu võrra targemaks ja kogenumaks saada, kuid platsil siiski endast kõik anda.

Eelmise hooajaga võrreldes on mängijad treeneri sõnul arenenud taktikaliselt ning palliga targemaks muutunud, kuid tulemuslike eesmärkide poole ei vaata Ševoldajeva nüüdki. Ta selgitas, et tegeldakse oma mänguga, individuaalse arenguga ning parandatakse niimoodi võistkonnana tegutsemist. «Eelmisel aastal tõi see kaasa ka tulemusi. Sel aastal oleme targemad ning teame, milleks oleme võimelised. Tuleb põnev hooaeg,» resümeeris ta ja lisas, et esmatähtis on arvestada oma tempoga.

Naiskonna koosseis on veidi muutunud. Läinud hooajal Tammeka väravat valvanud Imbi Hoop siirdus mängima Levadiasse, ründaja Kristiina Bannikova lõpetas kooli ja läks tagasi kodulinna Pärnusse ning liitus sealse naiskonnaga. Tammekasse tuli lisaks Tuuli Pungas Nõmme Kaljust, samuti saavad mängida Tammeka enda noortekoondislased.

Võtmemängijateks nimetas Ševoldajeva Liis Otti, Eneli Valsi ning mai keskel võistkonnaga liituvat Karina Kesvatera, kuid avaldas lootust, et hooaeg toob selles vallas ka üllatusi.

Täidetud unistus

Enda juhendatava naiskonna põhieesmärgiks nimetas SK 10 Premiumi peatreener Kalev Kajak meistriliigasse püsima jäämist ning tunnistas, et nooruse tõttu on see kindlasti raske ülesanne, kuid tüdrukutel on hirmsasti tahtmist. «Mingitele medalitele me ei mõtle, esimene aasta on kogemuste hankimiseks,» sõnas ta.

Et veel paar aastat esiliigas mängida ja rahulikumal tasemel kogemusi koguda, ei tulnud aga treeneri sõnul kõne allagi, sest tüdrukud ise ei lasknud seda mõtet läbi. «Meistriliigas mängimine oli nende unistus ja nüüd tahavad nad ennast näidata,» selgitas Kajak.

Ülikoolilinna kahe naiskonna kohtumine on plaanis 11. mail, kui nad mängivad meistriliiga viiendas voorus Tamme tehismuruväljakul. Kajak sõnas, et eks oma linna omadele tahaks ikka vastu saada, kuid ei saa liialt illusioone luua, sest naiskond on alles väga noor.

«Tammeka põhikoosseis on püsinud juba mitu hooaega ja seal on ikkagi meistriliigas kogenud mängijad,» nimetas Kajak vastaste tugevuseks.


Esimesed mängud

Tartu JK Tammeka

• vs. Pärnu JK 13. aprillil kell 13 Pärnus

• vs. Põlva FC Lootos 27. aprillil kell 14 Põlvas

• vs. Tallinna FC Flora 4. mail kell 13 Tartus

Tartu SK 10 Premium

• vs. Põlva FC Lootos 20. aprillil kell 17 Põlvas

• vs. Tallinna FC Flora 27. aprillil kell 17 Tallinnas

• vs. JK Tallinna Kalev 4. mail kell 17 Tallinnas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles