Kulturistid näitavad kehailu

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti II karikavõistlused kulturismis.
Lõuna-Eesti II karikavõistlused kulturismis. Foto: Risto Mets

Laupäeval peetakse ülikooli spordihalli korvpallisaalis arvult viiendaid Lõuna-Eesti lahtisi karikavõistlusi kulturismis.

Lisaks kulturismi ja klassikalise kulturismi alade esindajatele astuvad lavalaudadele fitnessi, body-fitnessi, athletic-fitnessi, bikini-fitnessi ja men’s physiques spordialade harrastajad.

Ürituse ühe korraldaja Esta Pildi sõnul on end kirja pannud 58 võistlejat. Nii palju sportlasi pole ühelgi Eestis varem peetud kulturismivõistlustel üles astunud. Nimekamad neist on MM pronks klassikalises kulturismis Janar Rückenberg, juba aastaid Eesti kulturismiparemikku kuuluvad Nikolai Kornõšev ja Andrei Abrossimov ning mullune karikavõistluste hõbe Siim Savisaar.

Võistluste teise korraldaja Imre Vähi sõnul on väga heasse vormi tõusnud ka mitmed juuniorid ning nii mõnigi neist võib nädal hiljem peetavatel Eesti karikavõistlustel saavutada kõrge koha. Naisvõistlejaid on kokku 14.

Esmakordselt Eestis leiab asset võistlus uues kategoorias - Men's Physique. Selles kategoorias võivad osaleda kõik noored mehed, kes on heas rannavormis ning heade kehaproportsioonidega. Uuele alale on osalejaid registreerunud 10.

Nagu tavaks, saavad Lõuna-Eesti karikavõistlustel esimese lavakogemuse ka need, kes pole kunagi varem taolistel mõõduvõttudel osalenud. Võistlus algab kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles