Veevärgi kasum aitab linnaeelarvet lappida

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Veevärk.
Tartu Veevärk. Foto: SCANPIX

Tartu Veevärk teenis mullu ligi 2,4 miljonit eurot kasumit, millest pool miljonit võtab omanik Tartu linn dividendidena välja, et suurendada investeerimisvõimet.

Tartu linnavalitsus kinnitas veevärgi majandusaasta aruande teisipäeval ja aruande järgi on veevärgi kasum varasema aastaga võrreldes kasvanud 760 900 euro võrra. Veevarustuse ja reovee ärajuhtimise teenuseid osutati 7,9 miljoni euro eest, muid teenuseid 1,4 miljoni euro eest.

Tartu abilinnapea Argo Annuk ütles, et pool miljonit eurot dividende võtta plaaniti juba tänavust linnaeelarvet koostades. Nüüd oli vormistamise aeg.

Sõpruse silla remont

«Dividendide võtmise mõte ja vajadus on tingitud sellest, et teha lisainvesteeringuid linnaruumi,» ütles Annuk. Eelarve koostamise ajal pandi sellele rahale juurde silt «Sõpruse silla remont», kuid Annuki sõnul võib lisada ka teisi linnaruumi puudutavaid silte.

Linnapea Urmas Kruuse ütles, et need dividendid katavad poole tänavu Sõpruse silla remondiks tehtavast investeeringust. Ta nentis, et dividende poleks olnud vaja võtta, kui riik oleks toetanud Sõpruse silla remontimist, ning avaldas lootust, et tuleval aastal riigilt ikkagi tuleb Tartu sildade remondiks toetust.

Veevärgilt dividendide võtmist nimetas linnapea erakordseks ja ühekordseks, samas läbimõelduks.

«Kaalusime, et sellel ei oleks mõju vee hinnale ega veevärgi pikaajalistele investeeringutele. See on kalkuleeritud otsus ja kindlasti ei ole see korduv otsus. Ei muutu põhimõtteks, et igal aastal hakkame veevärgist dividende võtma,» lubas Kruuse.

Tulu tuleb investeerida

Abilinnapea Raimond Tamm täiendas, et veevärgil on ambitsioonikas investeeringute plaan, et vältida keskkonnatasude kasvu ja pakkuda head teenust, seepärast tuleb teenitud tulu tagasi investeerida.

Sel nädalal avas linnavalitsus Sõpruse silla remondiks tehtud pakkumised. Osaühingute Tavt ja Tinter-Projekt pakkumise hind koos käibemaksuga oli 766 488,96 eurot, aktsiaselts K-Most pakkus 1 180 489,93 eurot.

Hankekomisjon analüüsib pakkumusi, lisas Raimond Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles