Tartumaal suri kaks inimest laskehaavadesse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseilint. Foto on illustratiivne.
Politseilint. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees.ee

Täna õhtupoolikul leiti Tartumaal ühelt taluõuelt kaks laskehaavadega inimest, kellest üks oli juba surnud, teine suri hiljem kiirabiautos.

Esialgse info kohaselt on politseil alust arvata, et mees lasi relvast naist ning võttis seejärel elu ka endalt, teatasid Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Täna kella 16 ajal helistas Häirekeskusesse mees teatades, et tema naine on kukkunud ning lõpetas seejärel kõne. Sündmuskohale saadeti meedikud, kes avastasid Luunja vallas Pajukurmu külas taluõuelt laskehaavaga 67-aastase naise surnukeha ning tema kõrvalt laskehaavaga 72-aastase mehe, kes oli veel elus. Kohale kutsuti politsei ning meedikud asusid meest elustama, kuid ta suri siiski hiljem kiirabiautos.

Kaaludes esialgselt saadud info pinnalt juhtunu võimalikke versioone ning välistamaks täiendavat ohtu, saatis Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus sündmuskohale asjaolude väljaselgitamiseks politseipatrullid, operatiivgrupi ja ka kiirreageerimisüksuse. Sündmuskoha täpsemal uurimisel selgus, et naisel oli laskehaav selja piirkonnas ja mehel laskehaav peas. Mehe juurest leiti ka püstol ning taluhoonest avastati hiljem mehe poolt kirjutatud hüvastijätukiri.

Politseinikud viisid läbi sündmuskoha vaatluse ning esialgsetel andmetel viitavad sündmuskoha olustik ja muud asjaolud sellele, et mees tulistas esmalt naist, seejärel ka iseennast. Meest ei ole varasemalt kriminaalkorras karistatud ning praeguseks on teada, et sündmuspaigalt leitud relv oli seaduslik.

Tartu kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist puudutava paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles